Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος αντικρούει τις κατηγορίες

Κάντε κλικ και δείτε την απάντηση του διοικητή του ΙΚΑ

Εξηγήσεις σχετικά με την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση δημοσίου χρήματος έδωσε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος λέγοντας πως αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη της διοικητικής πράξης. Παράλληλα, δηλώνει βέβαιος πως η πράξη του θα ερμηνευθεί ανάλογα από την Αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου:

«Απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας στις 24 Μαρτίου, θέλω να κάνω γνωστό ότι το θέμα της σχετικής έρευνας της αρμόδιας Εισαγγελικής αρχής αφορά την ολιγοήμερη άρση του μέτρου της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου, που αφορούσε τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας της Βορείου Ελλάδος.

Η άρση του μέτρου έγινε προκειμένου να εξοφληθεί τμήμα δεδουλευμένων αποδοχών που οφείλονταν στους εργαζόμενους αυτής της επιχείρησης.

Μετά την εκπνοή της ολιγοήμερης προθεσμίας, το μέτρο επιβλήθηκε και πάλι στην εν λόγω εταιρεία και είναι μέχρι σήμερα σε ισχύ.

Με το απαντητικό μου υπόμνημα προς την Εισαγγελία, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της διοικητικής πράξης και είμαι βέβαιος ότι η πράξη μου αυτή θα ερμηνευθεί ανάλογα από την αρμόδια Εισαγγελική αρχή».

Να αναφέρουμε ότι ο νέος ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας, υπέβαλε ήδη αίτηση στο αρμόδιο Υποκατάστημα του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για συνολική ρύθμιση της οφειλής. Με τον τρόπο αυτό, το ΙΚΑ κατοχύρωσε πλήρως τα δικαιώματά του, ενώ παράλληλα διασώθηκαν 1.700 θέσει�� εργασίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top