Τέρμα η ταλαιπωρία: Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

Ουρές σχηματίστηκαν πάλι το πρωί έξω από τα φαρμακεία

Τέρμα η ταλαιπωρία: Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους από αύριο, Τρίτη, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί ύστερα από τη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Παράλληλα αποφάσισαν, στάση εργασίας την Τετάρτη μετά τις 14.00 και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Εντωμεταξύ, ουρές σχηματίστηκαν και το πρωί της Δευτέρας έξω από τα φαρμακεία που λειτουργούν στην Αττική ενώ μεγάλες και σοβαρές ήταν οι ελλείψεις στα φάρμακα.

Στη συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής έχουν κατατεθεί αντικρουόμενες εισηγήσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους

Πολλοί, όπως και ο πρόεδρος του συλλόγου εισηγούνται τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά με διαφορετική μορφή και όχι συνέχιση των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών.

Μερικοί, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του συλλόγου Κ.Λουράντος, προτείνουν να μένουν κλειστά τα φαρμακεία κάποιες ημέρες, δύο-τρεις, της εβδομάδας και να ανοίγουν τις υπόλοιπες, ενώ άλλοι φαρμακοποιοί εισηγούνται να κλείσουν τα καταστήματά τους την εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές.

Από την άλλη μεριά, από τις αριστερές παρατάξεις οι εισηγήσεις είναι για συνέχιση των κινητοποιήσεων με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να συνεδριάσει και το διοικητικό συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Παράλληλα ο πρόεδρός του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ. Θεοδοσιάδης, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, επισημαίνει τα εξής: «Η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές μου, οδηγεί σε εξαφάνιση τη μεσαία τάξη και χθες ολοκλήρωσε, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την καταστροφή των φαρμακοποιών που έχω την τιμή να εκπροσωπώ και για τους οποίους θα συνεχίσω να μάχομαι.
Επειδή πιστεύω ότι οι πολιτικές μου επιλογές πρέπει να είναι συμβατές με τη συνείδησή μου, αποχωρώ από τη Νέα Δημοκρατία'».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top