Μητέρα 13χρονου με σύνδρομο Νούναν: «Οι ίδιοι οι συμμαθητές του τον αντιμετώπισαν ρατσιστικά»

«Δεν θα άλλαζα το παιδί μου με κανένα άλλο στον κόσμο»

Μητέρα 13χρονου με σύνδρομο Νούναν: «Οι ίδιοι οι συμμαθητές του τον αντιμετώπισαν ρατσιστικά»

Πρώτη ανάρτηση: 08/05/2013 16:02

«Δεν θα άλλαζα το παιδί μου με κανένα άλλο παιδί του κόσμου», λέει η κ. Ευφροσύνη Μπουρμπουχάκη για τον 13χρονο γιο της, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο Νούναν. Είναι ένα από τα δέκα παιδιά με την συγκεκριμένη ασθένεια στην χώρα μας. «Αρχικά είχε μια τρύπα στ��ν καρδιά και χρειάστηκε να μείνει στην εντατική, όμως όταν βγήκε από το νοσοκομείο σταμάτησε να τρώει. Υποβάλλοντας το σε εξετάσεις διαπιστώσαμε ότι πάσχει από σύνδρομο Νούναν», λέει η μητέρα του, η οποία δεν το έβαλε ούτε μια μέρα κάτω.

Ταξίδεψαν μέχρι την Αμερική, προκειμένου να βρουν βοήθεια στην γυναίκα που ανακάλυψε την συγκεκριμένη ασθένεια, η οποία με λίγα λόγια προσβάλλει αρκετά όργανα του σώματος, από την καρδιά μέχρι τα μάτια.

«Το παιδί μου δεν έχει κολλαγόνο, κάθε φορά που του κάνουν ένεση σπάνε οι φλέβες του», εξηγεί η κ. Μπουρμπουχάκη και προσθέτει: «κάθε φορά που είναι να εγχειριστεί μας δίνει κουράγιο αυτός αντί να του δίνουμε εμείς. Πόσο θα πονέσω μαμά από το 1 έως το 10; με ρωτάει μόνο…».

Στην περίπτωση της οικογένειας Μπουρμπουχάκη το δύσκολο αυτό συμβάν τους «έδεσε», όμως παραδέχεται ότι αρκετές οικογένειες διαλύονται από κάτι τέτοιο.

Η κόρη της, που είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερη από τον γιο της, είχε αποκτήσει ψυχολογικά προβλήματα τα πρώτα χρόνια και χρειάστηκε να πάει σε ειδικό, όμως η οικογένεια της είναι δυνατή και το παλεύει. «Μας δίνει το ίδιο το παιδί νόημα και δύναμη», λέει.

«Έχουν αντιμετωπίσει το παιδί μου ρατσιστικά»

Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη θλίψη είναι το γεγονός ότι οι ίδιοι οι συμμαθητές του αντί να τον προσέχουν, όταν ήταν στο δημοτικό το χτυπούσαν.

«Είχε έρθει στο σπίτι με σπασμένα πλευρά, όμως δεν μαρτυρούσε τους συμμαθητές του. Τα περιστατικά γινόντουσαν όλο και πιο συχνά και άρχισα να το καταλαβαίνω μόνη μου, το έψαξα», αποκαλύπτει.

Ένα άλλο τραγικό περιστατικό ακόμα χειρότερο ήταν η συμπεριφορά μιας μητέρας, η οποία έδωσε στα παιδιά της να σκουπιστούν με μωρομάντηλα, επειδή ακούμπησαν τον γιο της, όταν είχε πάει για εξετάσεις στο Ωνάσειο νοσοκομείο.

Δείτε τι λέει η κ. Μπουρμπουχάκη για το περιστατικό που της άλλαξε την ζωή στο βίντεο από την εκπομπή "Ελένη".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top