Το νέο MINI Countryman D στην ξεχωριστή έκδοση Favoured

Diesel με ήπια υβριδική τεχνολογία

Το νέο MINI Countryman D στην ξεχωριστή έκδοση Favoured

Το MINI Countryman είναι το πολυχρηστικό μοντέλο της νέας οικογένειας MINI: ευέλικτο στην πόλη, άνετο σε επαρχιακούς δρόμους και με αισθητά περισσότερους χώρους στο εσωτερικό.Η μινιμαλιστική σχεδίαση του αυτοκινήτου που εστιάζει στην απλότητα μπορεί να αναδειχθεί ξεχωριστά με τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού - Essential, Classic, Favoured ή John Cooper Works - για το εξωτερικό και το εσωτερικό. 

Το νέο MINI Countryman D έκδοση  Favoured - Εσωτερικό

Η στρογγυλή οθόνη OLED με διάμετρο 240 mm και γυάλινη επιφάνεια υψηλής ποιότητας είναι το νέο κεντρικό όργανο στο cockpit του MINI Countryman D. Από εδώ, τα συστήματα ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και υποβοήθησης μπορούν να ελεγχθούν άνετα και διαισθητικά μέσω αφής ή φωνητικών εντολών. Όλες οι λειτουργίες οδήγησης μπορούν να ελέγχονται μέσω της χαρακτηριστικής μπάρας διακοπτών MINI που βρίσκεται από κάτω.Τα MINI Experience Modes καθιστούν την εμπειρία οδήγησης στο cockpit ιδιαίτερα καθηλωτική μέσω ενός συνδυασμού οπτικών στιλιστικών στοιχείων, ατμοσφαιρικού φωτισμού και καινοτόμου σχεδιασμού ήχου.

Το νέο MINI Countryman D έκδοση  Favoured - Εσωτερικό

Οι αυξημένες διαστάσεις του αμαξώματος του MINI Countryman αναβαθμίζουν την άνεση. Ο οδηγός και ο συνοδηγός έχουν επιπλέον τρία εκατοστά πλάτος στην περιοχή των ώμων και των αγκώνων. Στο πίσω μέρος, το κάθισμα, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί έως και 13 εκατοστά, προσφέρει πρόσθετο χώρο για τα πόδια ή περισσότερο χώρο φόρτωσης. Στις τρεις πίσω θέσεις, η κλίση της πλάτης μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά έως και 12 μοίρες σε έξι θέσεις. Ο όγκος του χώρου αποσκευών αυξάνεται από 450 λίτρα σε έως και 1460 λίτρα χάρη στην πλάτη του πίσω καθίσματος που μπορεί να αναδιπλωθεί σε αναλογία 40:20:40.

Το νέο MINI Countryman D έκδοση  Favoured

Ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 volt, που είναι ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων, χρησιμοποιείται για την ανάκτηση της ενέργειας κατά την πέδηση υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την απόδοση του θερμικού κινητήρα με τεχνολογία TwinPower με ηλεκτρική ισχύ 14 kW. Ως αποτέλεσμα, το MINI Countryman D αντιδρά πιο άμεσα στο πάτημα του γκαζιού σε χαμηλούς ρυθμούς περιστροφής του κινητήρα, όντας ταυτόχρονα ιδιαίτερα οικονομικό σε κατανάλωση.

Συνολικά, ο αθόρυβος πετρελαιοκινητήρας του MINI Countryman D (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 4,9 - 4,6 l/100 χλμ: 127 - 120 g/km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP) αποδίδει ισχύ 120 kW/163 hp προσφέροντας επιτάχυνση από 0 στα 100 km/h σε 8,5 δευτερόλεπτα. Το άμεσο σύστημα διεύθυνσης και η διάταξη της ανάρτησης, που συνδυάζει τα γόνατα McPherson μονής άρθρωσης στον εμπρός άξονα και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, εγγυώνται την τυπική για τη μάρκα αίσθηση go-kart.

Το νέο MINI Countryman D έκδοση  Favoured
Για πρώτη φορά, το Driving Assistant Plus εμπλουτίζει τις δυνατότητες του MINI Countryman με την επιλογή της μερικώς αυτοματοποιημένης οδήγησης επιπέδου 2 σε διαδρομές που μοιάζουν με αυτοκινητόδρομο. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι μέχρι την ταχύτητα των 60 km/h, με την προϋπόθεση ότι συνεχίζει να παρακολουθεί προσεκτικά την κυκλοφορία και παραμένει σε εγρήγορση ώστε να επέμβει ανά πάσα στιγμή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top