Η Volvo αλλάζει ονομασίες στα ηλεκτρικά της μοντέλα

Νέες αναβαθμίσεις στα μοντέλα της

Η Volvo αλλάζει ονομασίες στα ηλεκτρικά της μοντέλα

Η Volvo Cars παρουσιάζει αναβαθμίσεις στα αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα και ευθυγραμμίζει τις ονομασίες των μοντέλων για να διευκολύνει την αναγνωρισιμότητά τους Επιπλέον ευθυγραμμίζει και τυποποιεί τις ονομασίες των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, στο πλαίσιο του εν εξελίξει μετασχηματισμού της σε κατασκευαστή μόνο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030. 

Η Volvo αλλάζει ονομασίες στα ηλεκτρικά της μοντέλα

Τα αμιγώς ηλεκτρικά XC40 Recharge και C40 Recharge μετονομάζονται σε EX40 και EC40 αντίστοιχα, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τα άλλα ηλεκτρικά μοντέλα τα EX30, EX90 και EM90. Το όνομα XC40 διατηρείται στις εκδόσεις του μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

 

Η αλλαγή αντανακλά τον μετασχηματισμό  σε κατασκευαστή μόνο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το 2023, τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατέλαβαν μερίδιο 16% επί των παγκόσμιων πωλήσεών μας, μια αύξηση της τάξης του 70% σε σχέση με το 2022. Τα EX30, EX90 και EM90 θα βρίσκονται όλα στους δρόμους μέσα στο έτος, ανεβάζοντας σε πέντε τον αριθμό των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων στην προϊοντική μας γκάμα, με αρκετά ακόμη νέα μοντέλα να έχουν δρομολογηθεί. 

Η Volvo αλλάζει ονομασίες στα ηλεκτρικά της μοντέλα

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει επίσης την κατάργηση του σήματος Recharge από τα plug-in υβριδικά μοντέλα  η ταυτότητα των οποίων διακρίνεται πλέον μόνο από τις ενδείξεις Τ6 ή Τ8 που υποδηλώνουν διαφορετικά επίπεδα ισχύος. 

Η Volvo αλλάζει ονομασίες στα ηλεκτρικά της μοντέλα

Παρουσιάζει επίσης ένα νέο πακέτο λογισμικού Performance για τις εκδόσεις Twin Motor των EX40 και EC40, αλλά και ως αναβάθμιση για τις αντίστοιχες εκδόσεις προηγούμενων ετών (Model Year) σε επιλεγμένες αγορές. Το πακέτο λογισμικού Performance αυξάνει την ισχύ κατά 34 ίππους (25kW) για ταχύτερη επιτάχυνση. Επιπλέον, περιλαμβάνει ειδική χαρτογράφηση πεντάλ για πιο γρήγορη απόκριση στην επιτάχυνση και ένα ξεχωριστό πρόγραμμα οδήγησης «Performance» που ξεκλειδώνει την πλήρη ισχύ των 442 ίππων (325kW). 

Οι ήπιες υβριδικές εκδόσεις βενζίνης Β5 των XC60 και XC90 διαθέτουν πλέον πιο αποτελεσματικό κύκλο καύσης, που αναμένεται να αποφέρει μείωση των εκπομπών CO2 και βελτίωση στην οικονομία έως και περίπου 4% για το XC60 και περίπου 2% για το XC90, με βάση τον οδηγικό κύκλο WLTP. 

Volvo  ΧC60 Black Edition

Τέλος, λανσάρει μία ειδική έκδοση Black Edition για τα EX40, EC40 και XC40, σε συνέχεια της επιτυχίας που σημειώνει το XC60 Black Edition, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα. Τα μοντέλα Black Edition περιλαμβάνουν χρώμα Onyx Black, μαύρα γυαλιστερά σήματα, τροχούς ελαφρού κράματος 20 ιντσών με πέντε ακτίνες σε μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα και επιλογή ανάμεσα σε εσωτερικά με επένδυση microtech ή υφασμάτινη επένδυση charcoal.  

Volvo XC60 Black Edition

Τα EC40, EX40 και XC40 είναι ελκυστικά όσο ποτέ, με ενσωματωμένες υπηρεσίες και εφαρμογές Google, έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους και -στην περίπτωση του ηλεκτρικού δίδυμου- αυτονομία έως και 583 χιλιομέτρων για το EC40 και έως και 576 χιλιομέτρων για το EX40. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top