Οι νέες BMW Σειρά 4 Coupé και BMW Σειρά 4 Cabrio

Πότε έρχονται στην Ελλάδα

Οι νέες BMW Σειρά 4 Coupé και BMW Σειρά 4 Cabrio

Η νέα γενιά της BMW Σειράς 4 Coupé και BMW Σειράς 4 Cabrio είναι η αιχμή του δόρατος στην αφρόκρεμα των σπορ μοντέλων με το γνώριμο έμβλημα Μ. Τα αυτοκίνητα επιδόσεων της BMW M GmbH αναδεικνύουν με εντυπωσιακό τρόπο τις δυναμικές δυνατότητες που είναι συνυφασμένες με τη φιλοσοφία των εκδόσεων της BMW Σειράς 4. Οι εξαιρετικά ισχυροί εξακύλινδροι εν σειρά κινητήρες, η ειδική διαμόρφωση του πλαισίου και τα σχεδιαστικά στοιχεία M τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, τα καθιστούν μια ξεχωριστή πρόταση.

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί στον τομέα της ψηφιοποίησης στην τελευταία έκδοση της BMW Σειράς 4 επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα με την αναβαθμισμένη οθόνη BMW iDrive και το σύστημα ελέγχου/λειτουργίας με QuickSelect που υποστηρίζεται από το BMW Operating System 8.5. Το σύστημα BMW iDrive τελευταίας γενιάς της νέας BMW Σειράς 4 Coupé και της νέας BMW Σειράς 4 Cabrio διαθέτει μια αρχική οθόνη με νέα εμφάνιση και τεχνολογία ταχείας πρόσβασης QuickSelect. Η βελτιωμένη δομή μενού αντλεί έμπνευση από ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης, επιτρέποντας διαισθητικό έλεγχο πολυάριθμων λειτουργιών καθώς και εύκολη πρόσβαση σε καινοτόμες, ψηφιακές υπηρεσίες.

Οι νέες BMW Σειρά 4 Coupé και BMW Σειρά 4 Cabrio

Το αναβαθμισμένο BMW iDrive που περιλαμβάνει QuickSelect συνδυάζεται με το BMW Curved Display και το BMW Intelligent Personal Assistant, όντας έξυπνα σχεδιασμένο για να ελέγχεται μέσω της οθόνης αφής και της φυσικής γλώσσας. Το σύστημα ελέγχου/λειτουργίας στη νέα BMW Σειρά 4 Coupé και τη νέα BMW Σειρά 4 Cabrio περιλαμβάνει επιπλέον μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών στο τιμόνι και, προαιρετικά, το BMW Head-Up Display. Το νέο BMW iDrive συνεισφέρει σε μία ασφαλή και εστιασμένη στην οδήγηση εμπειρία, προβάλλοντας τις κατάλληλες πληροφορίες στο σωστό σημείο.

Οι νέες BMW Σειρά 4 Coupé και BMW Σειρά 4 Cabrio

Τα μοντέλα M Performance της BMW Σειράς 4 διατίθενται με κινητήρες βενζίνης και diesel, χωρητικότητας 3,0 λίτρων έκαστος. Τα τυπικά χαρακτηριστικά απόδοσης Μ αυτών των straight-six μονάδων υποστηρίζονται, μεταξύ άλλων, από την τελευταία τεχνολογία M TwinPower Turbo - η οποία προσαρμόζεται ειδικά στον κάθε κινητήρα. Ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η ήπια υβριδική τεχνολογία 48V, η οποία προσφέρει πρόσθετη ηλεκτρική ισχύ 8 kW/11 hp, ενισχύοντας την απόκριση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Οι νέες BMW Σειρά 4 Coupé και BMW Σειρά 4 Cabrio

Ο εξακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας των BMW M440i xDrive Coupé και BMW M440i xDrive Cabrio αποδίδει μέγιστη ισχύ 275 kW/374 hp και μέγιστη ροπή 500 Nm. Οι BMW M440d xDrive Coupé και BMW M440d xDrive Cabrio, από την άλλη, χρησιμοποιούν έναν straight-six πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει μέγιστη ισχύ 250 kW/340 hp και μέγιστη ροπή 700 Nm. Η ανάρτηση M Sport και το σπορ τιμόνι με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό των κορυφαίων μοντέλων, μαζί με το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport που εξασφαλίζει ταχύτατες αλλαγές σχέσεων υψηλής ακρίβειας, φρένα M Sport και διαφορικό M Sport.Φυσικά υπάρχουν όλα τα συστήματα ασφάλειας τελευταίας γενιάς 

Οι νέες BMW Σειρά 4 Coupé και BMW Σειρά 4 Cabrio

Τέλη στάθμευσης και λογαριασμοί καυσίμων μπορούν να πληρώνονται απευθείας από το όχημα.

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, το BMW ID επιτρέπει στους οδηγούς της νέας BMW Σειράς 4 Coupé και της νέας BMW Σειράς 4 Cabrio να πληρώνουν τα τέλη στάθμευσης απευθείας από το όχημά τους. Το όχημα ανιχνεύει αυτόματα αν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη κατά την άφιξη σε μια ζώνη στάθμευσης και εμφανίζει τη λειτουργία πληρωμής στην περίπτωση που η ζώνη καλύπτεται από έναν από τους συνδεδεμένους παρόχους. Η κράτηση στάθμευσης μπορεί να πληρωθεί γρήγορα και απλά με την πιστωτική κάρτα που είναι καταχωρημένη στο My BMW App. Η κράτηση λήγει αυτόματα όταν το όχημα εξέλθει από τη θέση στάθμευσης.

Οι νέες BMW Σειρά 4 Coupé και BMW Σειρά 4 Cabrio

Τα νέα Coupé και Cabrio μοντέλα της BMW Σειράς 4 θα εξακολουθήσουν να παράγονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing, όπου επίσης κατασκευάζονται πολλά οχήματα της executive και της πολυτελούς κατηγορίας της μάρκας, καθώς και η BMW Σειρά 8 και τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων BMW M4. Το λανσάρισμα στην παγκόσμια αγορά θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2024.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top