Η συλλεκτική BMW 525i Art Car της Mahlangu

Γιατί η BMW αγαπά την τέχνη και την στηρίζει

Η συλλεκτική BMW 525i Art Car της Mahlangu

Τα μουσεία Iziko της Νότιας Αφρικής και η BMW ανακοίνωσαν την έκθεση “Then I Knew I Was Good at Painting”: Esther Mahlangu. A Retrospective. Η έκθεση, την οποία επιμελήθηκε η Nontobeko Ntombela, αναδεικνύει την 50ετή και πλέον καριέρα της Esther Mahlangu και την αλματώδη άνοδο της σύγχρονης καλλιτέχνιδας, που της χάρισε παγκόσμια αναγνώριση.

Η συλλεκτική BMW 525i Art Car της Mahlangu

Φιλοξενείται στο Iziko Museums of South Africa από τις 18 Φεβρουαρίου 2024 έως τις 11 Αυγούστου 2024. Από εκεί θα ξεκινήσει την παγκόσμια περιοδεία της, με πρώτο σταθμό το Wits Art Museum στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, ενώ στις αρχές του 2026 θα μεταφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η συλλεκτική BMW 525i Art Car της Mahlangu

Η BMW με υπερηφάνεια υποστηρίζει αυτή την έκθεση-ορόσημο, η οποία τιμά το ταλέντο της Esther Mahlangu και γιορτάζει μια κοινή ιστορία συνεργασίας. Μεταξύ των εκθεμάτων θα είναι το BMW 525i Art Car της Mahlangu, που επιστρέφει στη Νότια Αφρική για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια. Η Mahlangu έγινε η πρώτη Αφρικανή που ζωγράφισε ένα BMW Art Car το 1991. Αυτή η συνεργασία σηματοδότησε μια εξέχουσα στιγμή στον κόσμο της τέχνης, συνδυάζοντας την αφρικανική τέχνη με τη σύγχρονη σχεδίαση αυτοκινήτων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top