Δείτε πόσα αυτοκίνητα πούλησε η MINI το 2023

Ποιό μοντέλο εξαντλήθηκε στις πωλήσεις

Δείτε πόσα αυτοκίνητα πούλησε η MINI το 2023

Η μάρκα MINI πούλησε συνολικά 295.474 οχήματα (+0,9%) το 2023, με τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων MINI να αυξάνονται κατά 3,5% στις 45.261 μονάδες. Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE* που κυκλοφόρησε το 2020 παραμένει η πιο εμπορική παραλλαγή μοντέλου MINI.

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE Cabrio εισήχθη στην αγορά πέρυσι. Η περιορισμένη έκδοση παραγωγής των 999 αντιτύπων εξαντλήθηκε στις περισσότερες αγορές μέσα σε λίγες εβδομάδες από την ανακοίνωσή της. Τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν πλέον το 15,3% των συνολικών πωλήσεων MINI για όλο το 2023.

Η νέα οικογένεια MINI αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά κατά τη διάρκεια του 2024. Τα αμιγώς ηλεκτρικά MINI Cooper SE και MINI Cooper E θα πλαισιωθούν από τα επίσης ηλεκτρικά μοντέλα MINI Countryman SE και MINI Countryman E. Τόσο το MINI Cooper όσο και το MINI Countryman θα είναι επίσης διαθέσιμα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το νέο MINI Aceman, ένα compact πενταθέσιο crossover που δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί, θα είναι ομοίως αμιγώς ηλεκτρικό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top