Η BMW έφτιαξε τα γυαλιά του μέλλοντος

Tα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας XREAL Air 2

Η BMW έφτιαξε τα γυαλιά του μέλλοντος

Το BMW Group παρουσιάζει για πρώτη φορά τον τρόπο που τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR) θα εμπλουτίσουν την οδηγική εμπειρία στο μέλλον. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν οι ίδιοι τις πιθανές χρήσεις των γυαλιών AR σε μια διαδρομή μέσα στο Λας Βέγκας. Φορώντας τα γυαλιά, θα μπορούν να δουν πώς οι οδηγίες πλοήγησης, οι προειδοποιήσεις κινδύνου, το ψυχαγωγικό περιεχόμενο, οι πληροφορίες για τους σταθμούς φόρτισης και οι εικόνες υποστήριξης κατά τη διαδικασία στάθμευσης, ενσωματώνονται τέλεια στο πραγματικό περιβάλλον από τα "XREAL Air 2".

Tα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας XREAL Air 2

Οι συσκευές επαυξημένης και μικτής πραγματικότητας θα γίνουν όλο και πιο δημοφιλείς τα επόμενα χρόνια, χάρη στην τεχνολογική πρόοδο και τα βασικά μοντέλα τα οποία είναι πιο προσιτά για τους πελάτες. Στο μέλλον, οι συσκευές AR και MR θα είναι σε θέση να προσφέρουν σε οδηγούς και επιβάτες βελτιωμένες πληροφορίες και απολαυστικές εμπειρίες συμπληρώνοντας τις οθόνες που είναι εγκατεστημένες στο όχημα.

Tα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας XREAL Air 2

Η εικόνα που εμφανίζεται παραμένει με ασφάλεια ενσωματωμένη στο περιβάλλον ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες οδήγησης, όπως στις στροφές, την οδήγηση πάνω από σαμαράκια ή την επιτάχυνση. Για να επιτευχθεί αυτό, το σύστημα παρακολούθησης της συσκευής AR/MR πρέπει να συνδεθεί με τα δεδομένα αισθητήρων του οχήματος.

Η λειτουργία Επαυξημένης Προβολής (Augmented View) στα τρέχοντα μοντέλα BMW και MINI εμφανίζει μια ζωντανή ροή βίντεο, που εμπλουτίζεται με πρόσθετες πληροφορίες για βέλτιστη καθοδήγηση κατά τη χρήση του συστήματος πλοήγησης. Όσον αφορά τις καινοτόμες εφαρμογές XR, το BMW Group έχει καταθέσει αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας για σχεδόν 70 εφευρέσεις των προγραμματιστών του τα τελευταία χρόνια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top