Σαρακάκης: Τι έκαναν εργαζόμενοι του ομίλου

Δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και Wellness

Δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και Wellness Σαρακάκη

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας, διοργάνωσε δύο δράσεις για τους εργαζομένους του με στόχο την ανάδειξη του εθελοντισμού και το χτίσιμο μιας εταιρικής κουλτούρας βασισμένη στην ευεξία και την ευζωία των ανθρώπων του καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος και τη στήριξη τοπικών κοινωνιών και επαγγελματιών.

Η πρώτη πρωτοβουλία έλαβε χώρα στη Νεμέα. Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του Ομίλου σε κοινή well-being δράση με τους εργαζομένους της Kinsen – Europcar, επισκέφθηκαν τη Νεμέα, τη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας ξακουστή για το κρασί της από τα αρχαία χρόνια, όταν ονομαζόταν Φλιάσιον Πεδίον καθώς και για τα "Νέμεα", την πανελλήνιο γιορτή προς τιμήν του Διός που έγινε θεσμός το 573 π.Χ.

Ξεκινώντας με ξενάγηση στο Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας, τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νεμέας, οι συμμετέχοντες εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για την προνομιούχα και εύκαρπη περιοχή, η οποία έως το 1923 ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος από την ομώνυμη βυζαντινή εκκλησία, δίνοντας έτσι την ονομασία στο «Αγιωργήτικο» κρασί.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κτήμα Παλυβού όπου οι συμμετέχοντες, με φόντο τα χιλιάδες στρέμματα αμπελώνων, έμαθαν για τη διαδικασία και τις προκλήσεις που συναντώνται κατά την παραγωγή κρασιού από τα αρχαία χρόνια. Παράλληλα, βίωσαν μία μοναδική εμπειρία “Wine Train Experience” γευστικής δοκιμής κρασιών με θέα όλη την κοιλάδα της Νεμέας και τους ζωηρούς αμπελώνες.

Η δεύτερη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στον Λόφο Φασκομηλιά στη Βουλιαγμένη και συνδύασε τη σωματική άσκηση και το hiking με τη χαλάρωση, την ευεξία και τη yoga. Οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με τη φύση και απέδειξαν εμπράκτως την αγάπη και τη φροντίδα τους για το περιβάλλον καθώς πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό του βουνού.

Εθελοντής οδηγός κατά την ανάβαση και κατάβαση του βουνού ήταν ο Σπύρος Κίνιας, Επικεφαλής Εθελοντής της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού, ο οποίος μοιράστηκε γνώσεις πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος για την ιστορία και τη μορφολογία της περιοχής.

H υπευθυνότητα και η προστασία του περιβάλλοντος καθώς και η φροντίδα για την ευεξία, την ευζωία, τη σωματική και την ψυχική υγεία, αποτελούν πρακτικές πλήρως ενσωματωμένες στην εργασιακή κουλτούρα του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

Οι παραπάνω δράσεις συνδέονται άμεσα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών: Στόχος 3: Καλή Υγεία και Ευημερία, Στόχος 4: Ποιοτική Εκπαίδευση, Στόχος 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες, Στόχος 12: Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή, Στόχος 15: Ζωή στη Στεριά, Στόχος 17: Συνεργασία για τους Στόχους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top