Δείτε που κατασκευάζεται το νέο MINI Countryman

Στην ίδια γραμμή συναρμολόγησης με μοντέλα της BMW

Δείτε που κατασκευάζεται το νέο MINI Countryman

Η έναρξη της παραγωγής του MINI Countryman σηματοδοτεί μια σειρά από πρωτιές και ορόσημα για το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία: για πρώτη φορά, ένα μοντέλο μάρκας MINI κατασκευάζεται στη Γερμανία - στην ίδια γραμμή παραγωγής με τις BMW Σειρά 1 και Σειρά 2. Όλα αυτά κατέστησαν εφικτά χάρη στις ευέλικτες δομές και την ανάπτυξη του εργοστασίου.

Το εργοστάσιο παραγωγής του νέου MINI Countryman

Την τελευταία πενταετία το BMW Group έχει επενδύσει 700 εκατομμύρια ευρώ προετοιμάζοντας το εργοστάσιο της Λειψίας ώστε να αυξήσει την παραγωγή του και να προσαρμοστεί στις ειδικές απαιτήσεις της MINI. Μέχρι το τέλος του 2024, οι εργαζόμενοι στην παραγωγή θα αυξηθούν κατά 900 και πλέον. Πέραν αυτού, το νέο MINI Countryman αποτελεί καταλύτη για καινοτομίες στη βιώσιμη παραγωγή.

Το εργοστάσιο παραγωγής του νέου MINI Countryman

Όσον αφορά το νέο MINI Countryman, το BMW Group βασίζεται στις δεξιότητες και την εξαιρετική ευελιξία του εργοστασίου της Λειψίας για να χαράξει νέους δρόμους στην παραγωγή. Ενσωματωμένο απρόσκοπτα στη διαδικασία παραγωγής, το MINI Countryman βγαίνει πλέον από την ίδια γραμμή συναρμολόγησης με τις BMW Σειρά 1, BMW Σειρά 2 Gran Coupé και BMW Σειρά 2 Active Tourer.

Το εργοστάσιο παραγωγής του νέου MINI Countryman

Χάρη στις ευέλικτες δομές συναρμολόγησης, το εργοστάσιο της Λειψίας είναι σε θέση να κατασκευάζει μοντέλα δύο μαρκών με τρία διαφορετικά συστήματα κίνησης – εσωτερικής καύσης, plug-in-υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά - όλα στην ίδια γραμμή παραγωγής.

Το MINI Countryman τρίτης γενιάς θα είναι διαθέσιμο με βενζινοκινητήρα, πετρελαιοκινητήρα ή αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ενώ οι μπαταρίες υψηλής τάσης για το MINI Countryman Electric κατασκευάζονται επίσης στη Λειψία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top