Νέες μπαταρίες από την BMW στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα

Ο εντυπωσιακός χρόνος φόρτισης

Νέες μπαταρίες από την BMW στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα

Ένα μικρό σε μέγεθος κομμάτι σε σχήμα κυλίνδρου, με ύψος 95 χιλιοστά και διάμετρο 46 χιλιοστά, το οποίο πρόκειται να διαδραματίσει στο μέλλον πρωταγωνιστικό ρόλο, άρχισε να παίρνει μορφή στο Parsdorf. Πρόκειται για τα νέα δείγματα κυψελών μπαταριών - όπως αυτά που θα χρησιμοποιούνται στα μοντέλα της Neue Klasse από το 2025 – τα οποία παράγονται στο νέο Κέντρο Αριστείας Παραγωγής Κυψελών Μπαταριών (CMCC - Cell Manufaturing Competence Centre) στο Parsdorf. Με τον τρόπο αυτό, το BMW Group είναι έτοιμο να ενισχύσει την παρουσία του στην ηλεκτροκίνηση με αποδοτικό τρόπο και να αναδείξει τον ηγετικό του ρόλο στην τεχνολογία κυψελών μπαταριών.

Με τη νέα στρογγυλή κυψέλη της BMW, που είναι ειδικά σχεδιασμένη για την ηλεκτρική αρχιτεκτονική των μοντέλων Neue Klasse, θα μπορεί να αυξηθεί σημαντικά η αυτονομία του κορυφαίου μοντέλου έως και 30% (σύμφωνα με το πρότυπο WLTP).

Νέες μπαταρίες από την BMW

Οι νέες στρογγυλές κυψέλες της BMW έχουν στάνταρ διάμετρο 46 mm και δύο διαφορετικά ύψη, που ορίζονται στα 95 mm και 120 mm. Σε σύγκριση με τις πρισματικές κυψέλες της πέμπτης γενιάς κυψελών μπαταριών της BMW, η περιεκτικότητα σε νικέλιο των στρογγυλών κυψελών έκτης γενιάς θα είναι υψηλότερη στην πλευρά της καθόδου, ενώ η περιεκτικότητα σε κοβάλτιο θα είναι μειωμένη. Στην πλευρά της ανόδου, η περιεκτικότητα σε πυρίτιο θα αυξηθεί. Ως αποτέλεσμα, η ογκομετρική ενεργειακή πυκνότητα της κυψέλης θα βελτιωθεί πάνω από 20%.

Νέες μπαταρίες από την BMW

Η μπαταρία, το σύστημα μετάδοσης κίνησης και η τεχνολογία φόρτισης της Neue Klasse θα υποστηρίζεται από ηλεκτρικό κύκλωμα με υψηλότερη τάση 800 volt. Μεταξύ άλλων, αυτό θα βελτιστοποιήσει τον τρόπο παροχής ενέργειας σε σταθμούς φόρτισης συνεχούς ρεύματος υψηλής ισχύος, οι οποίοι μπορούν να επιτύχουν πολύ υψηλότερη ταχύτητα φόρτισης με ρεύμα έως και 500 αμπέρ - μειώνοντας έτσι το χρόνο φόρτισης από το 10% στο 80% έως και κατά 30%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top