Δοκιμάζουμε τη νέα BMW i7 xDrive60

Απλά... όνειρο

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW i7 xDrive60

Για μια ακόμη φορά η BMW προκαλεί με τη νέα BMW i7 η οποία είναι ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο με εμφάνιση που κάθε άλλο αδιάφορο αφήνει ακόμη και τον οδηγό που δεν προτιμά μοντέλα τέτοις κατηγορίας. Είναι μια π[ροεδρτική λιμουζίνα που απλά την κοιτάς με θαυμασμό και γνωρίζεις ότι λίγοι την χαίρονται.

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW i7 xDrive60

Ο δειυθυντής δημοσίων σχέσεων της ελληνικής αντιπροσωπείας Κωνσταντίνος Διαμαντής μας έκανε την τιμή να μας δώσει να δοκιμάσουμε τη νέα BMW i7 xDrive60 την αμιφως ηλεκτρική έκδοση και να μας κάνει να αισθανθούμε έστω και για λίγες ημέρες ...«πρόεδροι».

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW i7 xDrive60
Από πλευράς σχεδίασης η BMW i7 προκαλεί διχογνωμίες ειδικά στους κλασικούς οπαδούς της μάρκας. Εμάς πάντως μάς άρεσε πολύ γιατί εμπνέει κύρος που έχει ούτως ή άλλως διαθέτει η μάρκα .Η BMW i7 xDrive60 είναι πληθωρική σε όλα της, με το μπροστινό μέρος να απαρτίζεται από από την τεράστια μαύρη μάσκα που φτάνει μέχρι το κάτω μέροις του προφυλακτήρα ενώ ο συνδυαμός με τα φωτιστικά σώματα δύο επιπέδων και οι  «τετράγωνες» γραμμές, παραπέμπουν σε Rolls-Royce.

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW i7 xDrive60

Η BMW i7 xDrive60 είναι ένα κλασσικό sedan με αμάξωμα τριών όγκων με το πίσω μέρος να γεμίζει επίσης το μάτι που ανοίγει...διάπλατα με τα τα LED φωτιστικά σώματα και τα εκπληκτικά γραφικά.

Το πίσω μέρος της  BMW i7 xDrive60

Σε ψυχρά νούμερα οιο πληθωρικές διαστάσεις μεταφράζονται σε 5,39 m μήκος, 1,95 m πλάτος και 1,54 m ύψος.
Το μέλλον είναι εδώ με τις πόρτες απλά να ανοίγουν και να κλείνουν ηλεκτρικά.,αυτόματα για να σε προσκαλέσει η προεδρική «μπέμπα» να γνωρίσεις και τις εσωτερικές αρετές της.

Οι χώροι επιβατών της BMW i7 xDrive60

Η απίστευτη ποιότητα κατασκευής γίνεται αντιληπτή με το που θα περάσεις στο εσωτερικό και θα καθίσεις στα πολυθρονάτα καθίσματα με τα διαφορετικά προγράμματα τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνοδηγό.

Ο διακόπτης για τα καθίσματα της BMW i7 xDrive60

Ο χειρισμός γίνεται μέσω αντιγραφής καθίσματος στην πόρτα με κατασκευή από ακριβό κρύσταλλο. Το exclusive εσωτερικό της i7 σε χαλαρώνει. Πατάκια χαλιά που...ντρέπεσαι να πατήσεις ,χαλαρωτικό μασάζ από τα καθίσματα και απλά δεν θέλεις να βγεις από το αυτοκίνητο. 

Το εσωτερικό της BMW i7 xDrive60
Στην καμπίνα επιβατών υπάρχει ο συνδυασμός της υψηλής πολυτέλειας με την προηγμένη τεχνολογία. O εσωτερικός φωτισμός στο ταμπλο έρχεται από το μέλλον Θαυμάζουμε πραγματικά την δουλειά που έχουν κάνει στην BMW σε όλους τους τομείς.

Το εσωτερικό της BMW i7 xDrive60

Άψογη συναρμογή ακόμη και σε σημεία που δεν είναι ορατά με υλικά κατασκευής υπεράνω κριτικής  με πανάκριβες κασμιρένιες  επενδύσεις.Οι κρυφοί αεραγωγοί γίνονται αντιληπτοί μόνο όταν ενεργοποιήσεις το σύστημα κλιματισμού και εντοπίσεις  από που βγαίνει ο αέρας.

Η κυρτή οθόνη της BMW i7 xDrive60

Η ψηφιακή τεχνολογία κάνει την εμφάνιση της με τον κυρτή οθόνη  που απαρτίζεται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και την οθόνη των 14,9 ιντσών για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με τα ευκρινή γραφικά, την άψογη ενσωμάτωση των Apple CarPlay και Android Auto.

Η οοόνη της BMW i7 xDrive60 Ο χειρισμός του πλούσιου μενού είναι εύκολος παρά τις πολλές λειτουργίες που διαθέτει και γίνεται είτε μέσω της αφής είτε με διακόπτες είτε με φωνητικές εντολές.

Το head up display της BMW i7 xDrive60

Η νέα BMW Σειρά 7 προσφέρει τη νέα, πολυαισθητηριακή εμπειρία οχήματος BMW iDrive, με την τελευταία γενιά του BMW perating System 8. Μιλάμε για  την πλήρως ψηφιακή κυρτή οθόνη BMW Curved Display, την καινοτόμα BMW Interaction Bar, τις βελτιωμένες δυνατότητες του BMW Intelligent Personal Assistant – συν τα πρόσθετα My Modes, την τελευταία έκδοση του BMW Head-Up Display και τη λειτουργία Augmented View που είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά στην οθόνη πληροφοριών πίσω από το τιμόνι.

Τα συστήματα ασφαλείας της BMW i7 xDrive60

Ο διαισθητικός διάλογος μεταξύ του οδηγού και του οχήματος έχει φτάσει σε νέο επίπεδο. Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν YouTube video-on-demand streaming στην οθόνη ελέγχου για πρώτη φορά. Ένα σύστημα κεραίας συμβατό με 5G φροντίζει για συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας .

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW i7 xDrive60
Τι κρίμα πάντως να μην έχουμε οδηγό για να χαρούμε την εκπληκτική άνεση που προσφέρουν τα πίσω καθίσματα -πολυθρόνες. Οι διακόπτες με απομίμηση κρυστάλλου διαθέτουν περίτεχνη κοπή ειδικά για το iDrive. Επιπλέον το  φωτιζόμενο BMW Interaction Bar που διατρέχει το ταμπλό δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα τη νύχτα.Η νέα BMW Σειρά 7  διατίθεται σε όλο τον κόσμο μόνο με μακρύ μεταξόνιο, που δίνει προεδρικές ανέσεις ειδικά στο χώρο των πίσω επιβατών.

Η κάμερα οπισθοπορείας της BMW i7 xDrive60

Η  ψηφιακή οθόνη BMW Curved Display  με την πρωτοποριακή επιφάνεια αφής BMW Interaction Bar, διαθέτει βελτιωμένες δυνατότητες του BMW Intelligent Personal Assistant..Η  επιλογή Executive Lounge προσφέρειτην  βελτιστοποιημένη θέση ανάκλισης του καθίσματος με τις επενδύσεις όπως είπαμε από κασμιρένιο μαλλί .Νομίζουμε ότι οι πίσω επιβάτες στηνBMW i7 xDrive60 είναι πιο...τυχεροί. Εξαιρείται ο οδηγός που χαίρεται τις αρετές της στον δρόμο.Το δεξί κάθισμα όταν λείπει ο συνοδηγός γίνεται σχεδόν επίπεδο και μπορείς  να χαρείς  ένα μακρύ ταξίδι εντελώς ξεκούραστος.

Τα συστήματα της BMW i7 xDrive60

Αποτελεί μάλιστα και ένα ιδανικό κάθισμα για να ψιλοξαπλώσεις περιμένοντας να φορτίσει η μπαταρία.Οι πίσω επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν μία μοναδική προσφορά στον τομέα της ψυχαγωγίας με τη μορφή της νέας BMW Theatre Screen – μιας πανοραμικής οθόνης 31,3” σε διάταξη 32:9 και ανάλυση 8K, που εκτείνεται προς τα κάτω από την οροφή και μεταμορφώνει τη δεύτερη σειρά καθισμάτων σε αποκλειστικό ιδιωτικό σινεμά πάνω σε τροχούς.Βέβαια στο μοντέλο της δοκιμής δεν την είχαμε αλλά δεν θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να αναφερθεί  η δυνατότητα απόκτησης της.

Η οθόνη 5,5 ιντσ΄ψν στις πόρτες της  BMW i7 xDrive60

Η BMW i7 μετατρέπεται σε μέγαρο μουσικής χάρη στο εξαιρετικό σύστημα της Bowers & Wilkins. Επιπλέον στις πίσω πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα υπάρχουν οθόνες αφής 5,5 ιντσών, ενσωματωμένες στα πάνελ. Μέσω της οθόνης μπορείς να ελέγξεις  τον ηλεκτρονικό κλιματισμό,να ενεργοποιήσεις την λειτουργία  μασάζ στα ηλεκτρικά  θερμαινόμενα/αεριζόμενα καθίσματα.

Ακόμη μπορείς να ανοιγοκλείσεις  τα ηλεκτρικά τα κουρτινάκια, και να   αλλάξεις μουσική.Ο χειρισμός γίνεται και με χιερονομίες Οι χώροι για τους επιβάτες είναι προεδρικοί  χάρη στο  μακρύ μεταξόνιο που δίνει απλόχερα απίστευτο χώρο για τα πόδια, με άφθονο αέρα πάνω από το κεφάλι.

Η πανοραμική φωτιζόμενη οθόνη της BMW i7 xDrive60

Η μεγάλη πανοραμική ηλιοροφή με την εφαρμογή λεπτών λωρίδων LED δίνει ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση ευρυχωρίας. Υπάρχουν θήκες για μικραντικείμενα και για την ασύρματη φόρτιση του κινητού σας τηλεφώνου ενώ για τις αποσκευές των επιβατών υπάρχουν  διαθέσιμα 500 λίτρα.

Ο χώρος αποσκευών της BMW i7 xDrive60

Για να μην κουράζεστε απλά περνάς το πόδι σου κάτω από το πίσω μέρος και το πορτμπαγκάζ ανοιγοκλείνει αυτόματα. Μια ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που και τα δυο σου χέρια είναι...αποασχολημένα για να κουβαλούν ττσάντες ή βαλίτσες.

Ο κινητήρας της BMW i7 xDrive60
Η αμιγώς ηλεκτρική BMW i7 της δοκιμής μας ήταν η έκδοση xDrive60, η μοναδική διαθέσιμη προς το παρόν.Στην «καρδιά» της υπάρχουν δύο σύγχρονοι ηλεκτροκινητήρες. Μπροστά ο ηλεκτροκινητήρας μεταφέρει ισχύ 258 ίππους στους μπροστινούς  τροχούς ενώ ο πίσω ηλεκτροκινητήρας μεταφέρει ισχύ 313 ίππους στους πίσω. Η συνδυαστική δύναμη είναι  544 ίπποι με θηριώδη ροπή  745 Nm.

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW i7 xDrive60

Μια μικρή κίνηση  στο αριστερό paddle πίσω από το τιμόνι (BOOST) και νοιώθεις το απότομο σπρώξιμο στην πλάτη μαζί με τον ήχο ...αεροσκάφους την ώρα της απογείωσης.Σε αυτή τη λειτουργία οι δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικά παράγουν ισχύ 544 ίππων  και ροπή 745 Nm για 10 δευτερόλεπτα .

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW i7 xDrive60

Με το συγκεκριμένο προγράμμα τα πλαϊνά του καθίσματος σφίγγουν στα πλευρά σου, το σύστημα διεύθυνσης γίνεται πιο «βαρύ» ενώ το δεξί πεντάλ αποκτά αμεσότατη απόκριση. Αποτέλεσμα η αίσθηση της απόλυτης επιτάχυνσης σε οδηγό και επιβάτες με τους ρυθμούς να είναι καταιγιστικοί.

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW i7 xDrive60

Η κίνηση μεταφέρεται και στους 4 τροχούς με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 4,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 240 χλμ./ώρα. Επαναλαμβάνουμε τιο άλλο να ζητήσεις ειδκά όταν έχεις να κάνεις με ένα «θηρίο» βάρους  2,8 τόνων.Το σύστημα πέδησης, με το σύστημα ανάκτησης ενέγρειας σε όλες τις περιπτώσεις ανταποκρίθηκε με αμεσότητα.  

Η φόρτιση της BMW i7 xDrive60
Οι δυο ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία  ιόντων- λιθίου με ωφέλιμη χωρητικότητα 101,7 kWh η οποία βρίσκεται ενσωματωμένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου.

Ο χρόνος φόρτισης της BMW i7 xDrive60

Σε ταχυφορτιστή DC ισχύος έως 195 kW, η φόρτιση της από το 10-80% γίνεται σε μόλις 34 λεπτά.Σε φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος 22 kW για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας χρειάζονται περίπου 5,5 ώρες.

Τα προγράμματα οδήγησης της BMW i7 xDrive60
Υπάρχουν προγράμματα οδήγησης που διαφοροποιούν τις επιδόσεις της  BMW i7 xDrive60. Στην λειτουργία Sport η οδική συμπεριφορά της BMW i7 σου δίνει την δυνατότητα να κινηθείς σε γρήγορους ρυθμούς χωρίς ενοχλητικές κλίσεις και με εξαιρετική πρόσσφυση ακόμη και σε «φιδίσιες» διαδρομές. Θαυμάσαμε την άψογη λειτουργία της αερανάρτησης με την ενεργή τετραδιεύθυνση.

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW i7 xDrive60

Θετικότατες εντυπώσεις αποκομίσαμε και από τα φρένα τα οποία αποτελούνται  από τετραπίστονες δαγκάνες μπορστά και μονοπίστονες πίσω, παρουσιάζοντας  εξαιρετική απόδοση και αντοχή.Δεν θα κάνουμε ιδαίτερη αναφορά στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας και αυτόνομης οδήγησης γιατί θα σας...κουράζαμε με τον μακρύ κατάλογο. Τα έχει όλα.

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW i7 xDrive60
Όμως νομίζουμε ότι πιο πολύ χαίρεσαι την BMW i7 xDrive60 όταν ενεργοποιήσεις τη λειτουργία οδήγησης «Efficient» και κινηθείς σε χαλαρούς ρυθμούς.Εκεί εκτιμάς ακόμη περισσσότερτο την άψογη λειτουργία της αερανάρτησης που ρυθμίζεται μέσω μπουτόν στην  κεντρική κονσόλα.και την κορυφαία ποιότητα κύλισης.

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW i7 xDrive60

Μπορείς να ταξιδεύεις για ώρες και να κατέβεις από το αυτοκίνητο εντελώς ξεκούραστος λες και δεν έχεις πάει... πουθενά. Και για να ακριβολογούμε δεν θέλεις να κατέβεις. Πάμε όμως τώρα στον τομέα της ηλεκτριοκής αυτονομίας όπου το εργοστάσιο ανακοινώνει 625 χλμ. σε ιδανικές συνθήκες .

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW i7 xDrive60

Τιμή αισιόδοξη καθώς στην πραγματικότητα μπορείς να πετύχεις περίπου 500 με 550 χλμ.. Άλλωστε η μέση κατανάλωση των 28,0 kWh/100 χλμ. δεν σου επιτρέπει περισσότερα χιλιόμετρα αυτονομίας καθώς το δεξί πόδι ακολουθεί τις προσταγές της καρδιάς που θέλει να ζήσει δυνατές  συγκινήσεις εκμεταλλευόμενη στο έπακρο  τις δυνατότητες της πολυτελούς μπερλίνας.


Σε τελική ανάλυση η νέα BMW i7 xDrive60 είναι μια χλιδάτη προεδρική λιμουζίνα, με απίστευτο εξοπλισμό άνεσης ασφάλειας και πολυτέλειας.Η εμφάνιση της και μόνο προκαλεί έος και ψάχνεις να δεις ποιός επίσημος κάθεται στο πίσω κάθισμα.

Από ότι καταλαβαίνετε απευθύνεται σε λίγους που επιζητούν κύρος, προεδρικές ασφαλέστατες μετακινήσεις υψηλών προδιαγραφών τεχνολογία, με πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα και έχουν την δυνατότητα να διαθέσουν από 162.150 ευρώ  (154.150 € με κρατική επιδότηση), για να την αποκτήσουν  Όνειρο για μας  που το ζήσαμε έστω και για λίγο! 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top