Αυτή είναι η νέα Mercedes GLC Coupe-Τιμές

Τα συστήματα που κάνουν την διαφορά

Αυτή είναι η νέα Mercedes GLC Coupe

Η GLC Coupé είναι ένα sport όχημα με υψηλές επιδόσεις. Όλα τα μοντέλα εξοπλίζονται με τεχνολογία ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, είτε ως plug-in υβριδικά με επαρκή ηλεκτρική αυτονομία για τις καθημερινές ανάγκες, είτε ως ήπια υβριδικά με τεχνολογία 48 Volt και ενσωματωμένη μίζα-δυναμό για πρόσθετη ενίσχυση και ανάκτηση ενέργειας.

Στην πιο ευνοϊκή αεροδυναμική διαμόρφωση, ο συντελεστής οπισθέλκουσας της GLC Coupé είναι μόλις Cd = 0,27, βελτιωμένος κατά 3% σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο (Cd = 0,30). Με μήκος 4.763 χλστ., είναι 31 χλστ. μακρύτερη και 5 χλστ. υψηλότερη από το προηγούμενο μοντέλο.

Το εσωτερικό της νέας Mercedes GLC Coupe

Ο εσωτερικός χώρος της νέας GLC Coupé εξοπλίζεται με την μοντέρνα γραμμή AVANTGARDE Line. Το ταμπλό οργάνων είναι σαφώς δομημένο: το επάνω τμήμα κοσμείται με τα νέα, επίπεδα στόμια αεραγωγών, ενώ το κάτω τμήμα εκτείνεται με τον γενναιόδωρο διάκοσμό του ενιαία μέχρι την κεντρική κονσόλα.

Η υψηλής ανάλυσης οθόνη LCD 12,3 ιντσών (31,2 cm) στη θέση του οδηγού βρίσκεται πάνω από το ταμπλό και τα στοιχεία διάκοσμου και η κεντρική οθόνη 11,9 ιντσών (30,2 cm) ορθώνεται από την κεντρική κονσόλα. Όπως το ταμπλό οργάνων, έτσι και η επιφάνεια της οθόνης είναι ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό. Η φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes» ανταποκρίνεται όλο και πιο αποτελεσματικά στη φυσική γλώσσα αλλά και στις προτιμήσεις του χρήστη. 

Το νέο πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360° προσφέρεται ως προαιρετικός εξοπλισμός και περιλαμβάνει τις λειτουργίες «διαφανές καπό» και ενεργή υποβοήθησης στάθμευση με PARKTRONIC. Η περιμετρική ορατότητα και η υποβοήθηση στάθμευσης διευκολύνουν σημαντικά τους ελιγμούς: 

Ο χώρος αποσκευών της νέας Mercedes GLC Coupe

Με ακόμη μεγαλύτερη χωρητικότητα πορτμπαγκάζ, η GLC Coupé είναι πάντα έτοιμη για τα μεγάλα σας ταξίδια: 545 λίτρα (45 λίτρα περισσότερα από το προηγούμενο μοντέλο) έως 1.490 λίτρα (επιπλέον 90 λίτρα) στα ήπια υβριδικά μοντέλα και 390–1.335 λίτρα στα plug-in υβριδικά μοντέλα. Το πίσω καπό EASY-PACK, μέρος του βασικού εξοπλισμού, ανοίγει και κλείνει άνετα πατώντας το κουμπί στο κλειδί του οχήματος, τον διακόπτη στην πόρτα οδηγού ή τη λαβή απασφάλισης στο πίσω καπό. 

Η νέα Mercedes GLC Coupe-Τιμές

Η νέα GLC Coupé διατίθεται με εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης. Τα ήπια υβριδικά μηχανικά σύνολα περιλαμβάνουν την ενσωματωμένη μίζα-δυναμό (ISG) δεύτερης γενιάς και ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος 48 V. Η ενσωματωμένη μίζα-δυναμό στα ήπια υβριδικά μοντέλα υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ιδίως στις χαμηλές στροφές και, σε συνδυασμό με τον στροβιλοσυμπιεστή καυσαερίων, αποδίδει εκπληκτική ισχύ. Το ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος 48 Volt υποστηρίζει υβριδικές λειτουργίες, όπως το ρολάρισμα, την ενίσχυση του κινητήρα και την ανάκτηση ενέργειας, αυξάνοντας την αποδοτικότητα. Επίσης, με τη βοήθεια της ενσωματωμένης μίζας-δυναμό η εκκίνηση των κινητήρων γίνεται γρήγορα και απλά, με αποτέλεσμα η λειτουργία Start- Stop να μην γίνεται σχεδόν καθόλου αντιληπτή από τον οδηγό. 

Υπάρχουν άλλες τρεις εκδόσεις plug-in υβριδικών κινητήρων που προσφέρουν επαρκή ηλεκτρική αυτονομία για τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης. Το βελτιωμένο υβριδικό πρόγραμμα οδήγησης επιλέγει τη λειτουργία ηλεκτρικής οδήγησης στα τμήματα της διαδρομής που ενδείκνυνται περισσότερο. Για παράδειγμα, η ηλεκτρική οδήγηση έχει προτεραιότητα σε διαδρομές εντός αστικών περιοχών. Όλα τα plug-in υβριδικά μοντέλα, ανεξαρτήτως αν είναι βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα, είναι άκρως αποδοτικά και δυναμικά στην οδήγηση. 

Η νέα GLC Coupé κινείται άνετα σε κάθε τύπο εδάφους και εντυπωσιάζει με την άνεση και την ευελιξία της, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Η σπορ ανάρτηση περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, ενώ το προαιρετικό σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα 4,5° που προσφέρεται στο πακέτο Τεχνολογίας μαζί με την αερανάρτηση AIRMATIC, την καθιστά ακόμη πιο ευέλικτη. Εκτός δρόμου, το Coupé εντυπωσιάζει με πολυάριθμα χαρακτηριστικά, όπως το σύστημα 4MATIC και η αμιγώς ηλεκτρική off-road οδήγηση στα plug-in υβριδικά μοντέλα. Η οθόνη off-road και το «διαφανές καπό» ως λειτουργία της κάμερας 360° καθιστούν την οδήγηση ακόμη πιο άνετη. 

Η υψηλή πυκνότητα ισχύος της υβριδικής μονάδας κίνησης παρέχεται από έναν σύγχρονο κινητήρα μόνιμης διέγερσης. Η μέγιστη ροπή του ηλεκτρικού κινητήρα είναι αμέσως διαθέσιμη προσφέροντας γρήγορη εκκίνηση και δυναμική απόδοση κατά την οδήγηση. Η πλήρης ηλεκτρική ισχύς είναι διαθέσιμη έως το όριο των 140 km/h. Στη νέα GLC Coupé, η Mercedes-Benz τοποθετεί έναν ηλεκτρομηχανικό ενισχυτή δύναμης πέδησης, ο οποίος ελέγχει αυτόματα την ευέλικτη μετάβαση από την υδραυλική πέδηση στην ανάκτηση ενέργειας ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, εξασφαλίζοντας έτσι πάντα τη βέλτιστη ανάκτηση ενέργειας και απόδοση πέδησης σε όλες τις συνθήκες. Κατά συνέπεια, η μέγιστη ισχύς ανάκτησης έως και 100 kW μπορεί να επιτυγχάνεται συχνότερα. 

Η μπαταρία υψηλής τάσης αναπτύχθηκε εσωτερικά από τη Mercedes-Benz και η εγκατεστημένη ισχύς της είναι 31,2 kWh. Η πλήρης επαναφόρτιση της άδειας μπαταρίας με τον προαιρετικό φορτιστή συνεχούς ρεύματος 60 kW ολοκληρώνεται σε περίπου 30 λεπτά. Η GLC Coupé περιλαμβάνει στον βασικό εξοπλισμό της έναν τριφασικό φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος 11 kW. 

Το σύστημα ανάρτησης της νέας GLC Coupé διαθέτει δυναμική ρύθμιση και βασίζεται σε ένα νέο μπροστινό άξονα τεσσάρων συνδέσμων και ένα πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων σε υποπλαίσιο. Τα υβριδικά μοντέλα διαθέτουν αερανάρτηση και σύστημα ρύθμισης ύψους ανάρτησης στον πίσω άξονα ως βασικό εξοπλισμό. Όλες οι άλλες εκδόσεις εξοπλίζονται με σπορ ανάρτηση, και διαθέτουν σύστημα διεύθυνσης με μεταβαλλόμενη σχέση μετάδοσης στον βασικό εξοπλισμό. Κατ’ επιλογή, η νέα GLC Coupé διατίθεται με το πακέτο Τεχνολογίας, το οποίο περιλαμβάνει το σύστημα αερανάρτησης AIRMATIC και ενεργό σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα 4,5°. Η αερανάρτηση AIRMATIC προσφέρει συνεχώς μεταβαλλόμενη απόσβεση στα στάδια συμπίεσης και έκτασης των αμορτισέρ. 

Η νέα Mercedes GLC Coupe-Τιμές

Η νέα GLC Coupé γίνεται εξαιρετικά ευκίνητη και σταθερή με τον προαιρετικό πίσω άξονα (περιλαμβάνεται στο πακέτο τεχνολογίας). Σε ταχύτητες κάτω από 60 km/h, οι πίσω τροχοί στρέφονται προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους μπροστινούς τροχούς έως και 4,5° κατά τη στάθμευση. Το αυτοκίνητο δίνει την αίσθηση ότι έχει μικρότερο μεταξόνιο, καθώς γίνεται πιο ευέλικτο και ευκίνητο, ενώ ο κύκλος στροφής μειώνεται κατά 90 εκατοστά στα 10,9 μέτρα. Με ταχύτητα 60 km/h και άνω, οι πίσω τροχοί στρέφονται προς την ίδια κατεύθυνση με τους μπροστινούς τροχούς έως και κατά 4,5 μοίρες.

Δείτε αναλυτικά τις εκδόσεις και τις τιμές:

GLC 200 4MATIC Coupe: Από 75.900 ευρώ
GLC 220 d 4MATIC Coupe: Από 78.100 ευρώ
GLC 300 4MATIC Coupe: Από 88.100 ευρώ
GLC 300 d 4MATIC Coupe: Από 89.150 ευρώ
GLC 300 de 4MATIC Coupe: Από 90.100 ευρώ
GLC 400 e 4MATIC Coupe: Από 97.750 ευρώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top