Το πρώτο Fiat 600e βγήκε σε πορτοκαλί χρώμα

Ξεκίνησε η παραγωγή του Fiat 600e με μεγάλες βλέψεις

Το πρώτο Fiat 600e βγήκε σε πορτοκαλί χρώμα

Λίγο μετά την επίσημη παρουσίαση του νέου FIAT 600e που έγινε στο Lingotto στις 4 Ιουλίου, ξεκίνησε ήδη η παραγωγή στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy. Η αρχή έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου και το πρώτο 600e που κατασκευάστηκε ήταν στο κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού La Prima και βαμμένο στο “Sun of Italy” πορτοκαλί χρώμα.

Το νέο μοντέλο τόσο στην έκδοση 600e La Prima όσο και στην (600e)RED θα χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο και αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που κατά WLTP εξασφαλίζει αυτονομία 400 km σε μικτό κύκλο και πάνω από 600 km σε αστικό πεδίο, ενώ υιοθετεί την τελευταία λέξη στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.

Οι εγκαταστάσεις του ξεκίνησαν να λειτουργούν το 1975 για λογαριασμό της FIAT και σήμερα αξιοποιεί τρεις βάρδιες απασχολώντας περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους. Από τη γραμμή παραγωγής του έχουν βγει μοντέλα που διακρίθηκαν στο θεσμό «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς», όπως το Jeep Avenger το 2023, το FIAT 500 το 2008 και το FIAT Panda το 2004.

Η μονάδα είναι πλήρως προσαρμοσμένη στη στρατηγική Stellantis Production Way, μέσω της οποίας κάθε δραστηριότητα εκτελείται αποτελεσματικά, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της ποιότητας και της ενεργειακής απόδοσης. Από το ξεκίνημα της λειτουργίας του έως και το Δεκέμβριο του 2022, η παραγωγή του Tychy είχε αγγίξει τον εντυπωσιακό αριθμό των 10,8 εκατ. αυτοκινήτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top