Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο MINI Countryman

Κινητήρες και συστήματα από το μέλλον

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο MINI Countryman

Μεγαλύτερο σε ύψος και μήκος κατά έξι και δεκατρία εκατοστά αντίστοιχα, το νέο MINI Countryman είναι αισθητά μεγαλύτερο συγκρινόμενο με τον προκάτοχό του. Με φαρδύτερους θόλους τροχών, χαρισματικό χαρακτήρα και σύγχρονη μινιμαλιστική σχεδίαση με καθαρές επιφάνειες, το αυτοκίνητο κάνει τώρα ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του.

Το εσωτερικό του νέου  MINI Countryman

Το ταμπλό του νέου MINI Countryman στην πλευρά του οδηγού δεν απαιτεί την παρουσία πρόσθετης οθόνης: όλο το σχετικό περιεχόμενο προβάλλεται στο προαιρετικό head-up display. Αυτή η αναγωγή στα ουσιώδη βελτιώνει την ορατότητα προς τα εμπρός, διαμορφώνοντας το ευρύχωρο εσωτερικό με έξυπνα σχεδιασμένα, υψηλής ποιότητας εξαρτήματα.

Το νέο MINI Countryman

Ως πίνακας οργάνων, το MINI Interaction Unit αποτελεί κέντρο εμπειρίας και άνεσης. Χάρη στο MINI Operating System 9, όλες οι λειτουργίες του οχήματος μπορούν να ελέγχονται διαισθητικά με αφή ή με φωνητικό έλεγχο. Η οθόνη στο ανασχεδιασμένο cockpit έχει μετακινηθεί πιο κοντά στους επιβάτες των εμπρός καθισμάτων, για καλύτερη πρόσβαση. Η διάμετρος της λεπτής οθόνης αφής, η οποία διαθέτει υψηλής ποιότητας γυάλινο περίγραμμα, έχει αυξηθεί στα 240 mm. Η λογική λειτουργίας της θυμίζει τα γνωστά πρότυπα των smartphones.

Το εσωτερικό του νέου MINI Countryman

Τα προαιρετικά MINI Experience Modes επεκτείνουν την εμπειρία στο εσωτερικό χρησιμοποιώντας μια μονάδα προβολέα πίσω από το στρογγυλό όργανο. Έτσι, το ταμπλό φωτίζεται με διαφορετικά μοτίβα και χρώματα μέσω ειδικών φωτεινών γραφικών, ανάλογα με το επιλεγμένο Experience Mode. Στο νέο MINI Countryman, πολυάριθμες λειτουργίες μπορούν να ελέγχονται με τον πρώτο ολοκληρωμένο φωνητικό βοηθό της μάρκας. Το MINI Intelligent Personal Assistant ενεργοποιείται με τον χαιρετισμό "Hey MINI" ή από το μπουτόν push-to-talk στο τιμόνι.

Το εσωτερικό του νέου MINI Countryman

Η πλάτη των τριών πίσω καθισμάτων ρυθμίζεται επίσης μεμονωμένα σε έξι θέσεις και σε γωνία έως και 12 μοίρες. Αυτό σημαίνει ότι το κάθισμα δύναται να προσφέρει είτε τη δυνατότητα ανάκλισης είτε την υποστήριξη μιας όρθιας θέσης φιλοξενίας των πίσω επιβατών. Με το πίσω κάθισμα αναδιπλωμένο, ακόμη και ογκώδη αντικείμενα μπορούν να μεταφερθούν εύκολα στο χώρο αποσκευών, ο οποίος έχει χωρητικότητα 460 έως 1.450 λίτρα.

Ο χώρος αποσκευών του νέου MINI Countryman

Ένας πρόσθετος χώρος στο δάπεδο παρέχει βολικό χώρο για τα αξεσουάρ φόρτισης του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Countryman. Ο προαιρετικός κοτσαδόρος προσφέρει ένα επιπλέον πλεονέκτημα πρακτικότητας καθώς έχει ηλεκτρικό μηχανισμό αναδίπλωσης. Η ικανότητα ρυμούλκησης είναι έως και 1.200 kg.

Το νέο MINI Countryman

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman διατίθεται σε δύο επίπεδα απόδοσης: Ως MINI Countryman E με ισχύ 150 kW/204 hp και ροπή 250 Nm, έχει αυτονομία 462 km. Το MINI Countryman SE ALL4 με 230 kW/313 hp και 494 Nm προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία 433 km.Ο ηλεκτροκινητήρας των 150 kW/204 hp του MINI Countryman E αποδίδει ροπή 250 Nm και επιταχύνει το όχημα από στάση στα 100 km/h σε 8,6 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα φτάνει στα 170 km/h. Με ισχύ 230 kW/313 hp, οι ηλεκτροκινητήρες στο τετρακίνητο MINI Countryman SE ALL4 επιτυγχάνουν συνδυασμένη ροπή 494 Nm, επιταχύνουν το όχημα από 0 έως 100 km/h σε 5,6 δευτερόλεπτα και εξασφαλίζουν τελική ταχύτητα 180 km/h.

Το νέο MINI Countryman

Το νέο MINI Countryman διατίθεται επίσης με καινοτόμους και αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης. Προσφέρεται ως MINI Countryman C με κίνηση στους εμπρός τροχούς, ως MINI Countryman S ALL4 με σύστημα τετρακίνησης και ως μοντέλο αυξημένης απόδοσης με τετρακίνηση στην έκδοση MINI Countryman JCW ALL4. Το νέο MINI Countryman θα είναι επίσης διαθέσιμο σε έκδοση diesel.

Το ολοκληρωμένο πακέτο επιλογών Driving Assistant Professional περιλαμβάνει μια νέα λειτουργία που βοηθά τον οδηγό να αλλάξει λωρίδα με βάση την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2. Για πρώτη φορά, το MINI Countryman προσφέρει επίσης ημιαυτόνομη οδήγηση σε διαδρομές που μοιάζουν με αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες έως 60 km/h.Eίναι το πρώτο MINI που κατασκευάζεται στη Γερμανία, το μοντέλο ανοίγει επίσης νέους δρόμους όσον αφορά την παραγωγή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top