Ποιός είναι ο δάσκαλος των σχεδιαστών της Mazda 

Το γυαλιστερό μέταλλο που έγινε έμπνευση για τα διακοσμητικά της Mazda 

Ποιός είναι ο δάσκαλος των σχεδιαστών της Mazda 

Ο Yutaka Kawano είναι ένας Takumi Master. Ως ειδικός στον χειρισμό του μετάλλου, το έργο του συμβολίζει τις σχεδιαστικές και χειροτεχνικές δεξιότητες που μπορεί να δει κανείς σε όλα τα οχήματα της Mazda που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής.  Ο Yutaka Kawano, ανώτερος ειδικός στο Design Modelling Studio, ετοιμάζει το σετ του από δεκάδες σφυριά, ξύλινα σφυριά και αμέτρητα κοφτερά ψαλίδια λαμαρίνας στον πάγκο εργασίας του. 

Ποιός είναι ο δάσκαλος των σχεδιαστών της Mazda 
Oι σχεδιαστές της Mazda πηγαίνουν κατευθείαν στο σπίτι του Kawano, για να κατανοήσουν την οπτική του και να αντλήσουν έμπνευση για τα σχέδια πρωτότυπων αυτοκινήτων που θα διαμορφώσουν τις μελλοντικές σειρές της Mazda. Ομοίως, το καλλιτεχνικό έργο του με τις λαμαρίνες έχει άμεση σχέση με τα οχήματα που κατασκευάζονται μόλις εκατοντάδες μέτρα από το εργαστήριο.

Ποιός είναι ο δάσκαλος των σχεδιαστών της Mazda 

Το γυαλιστερό μέταλλο που μπορεί να δει κανείς σε όλο το εργαστήριο του έχει χρησιμοποιηθεί ως έμπνευση για τα χρωμιωμένα εσωτερικά διακοσμητικά της Mazda και τη συνολική μορφή του οχήματος, όπως στο Mazda3. 
Όλα δείχνουν ότι ο Kawano έχει ήδη φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο σχεδιασμού και επιρροής εντός της Mazda. Από τότε που στα 18 του χρόνια άρχισε να ασχολείται με τη μεταλλοτεχνία, ο Kawano έχει εργαστεί σε πολλούς κλάδους της Mazda. 

Ποιός είναι ο δάσκαλος των σχεδιαστών της Mazda 
Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του για τον Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων και, στη συνέχεια, εργάστηκε στην παραγωγή αμαξωμάτων, προτού μεταβεί στο τμήμα σχεδιασμού της Mazda. Εκεί τελειοποίησε την τέχνη του για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στη μεταλλοτεχνία, τη ζωγραφική και τη ραπτική. Σήμερα, ο ρόλος του είναι να ζωντανεύει τις ιδέες των σχεδιαστών που έχουν διαμορφωθεί σε πηλό ή ψηφιακά, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά, όπως μέταλλο, ρητίνη και δέρμα, για να δημιουργεί μοντέλα και έργα τέχνης με μεγαλύτερη εκφραστικότητα και ακρίβεια
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top