Άνοδος της Volvo στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το σχέδιο της Volvo να διαθέτει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030

Άνοδος της Volvo στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Volvo Cars ανακοίνωσε για το 2ο τρίμηνο του 2023 αύξηση λειτουργικών κερδών κατά 39%, στα 6,4 δισεκατομμύρια SEK (σουηδικές κορόνες), εξαιρουμένων κοινοπραξιών και συνεργασιών, με περιθώριο κέρδους 6,3%. Τα αποτελέσματα προέκυψαν παρά τις μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες ύψους 0,9 δις SEK που σχετίζονται με το πρόγραμμα αποχωρήσεων το οποίο ανακοινώθηκε τον Μάιο, στο πλαίσιο της διασφάλισης μιας πιο αποδοτικής και βιώσιμης βάσης δαπανών για το μέλλον.

Χωρίς αυτό το στοιχείο και εξαιρουμένων κοινοπραξιών και συνεργασιών, το σχετικό περιθώριο κέρδους για το 2ο τρίμηνο ήταν 7,2%. Αυτό καταδεικνύει ότι οι ισχυρές επιδόσεις που σημειώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο εντάσσονται σε μία σταθερή δυναμική η οποία αποτυπώνεται και στο επόμενο τρίμηνο του έτους. 

Άνοδος της Volvo στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Στη διάρκεια του τριμήνου, η εταιρεία κατέγραψε συνεχιζόμενη αύξηση των πωλήσεων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων Volvo αυξήθηκαν κατά 178% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και αντιπροσωπεύουν πλέον μερίδιο 16% στο σύνολο. Τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που παρουσίασε η εταιρεία -Volvo EX90 και EX30- δεν βρίσκονται ακόμη στην παραγωγή και μέχρι στιγμής δεν έχουν συνεισφέρει στα αποτελέσματα για το 2023. Μόλις αυτά τα δύο νέα αυτοκίνητα κυκλοφορήσουν, θα ενισχύσουν περαιτέρω τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων  δίνοντας ώθηση στον φιλόδοξο στόχο της Volvo Cars να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030. 

Παρόλο που το μερίδιο των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του τριμήνου, τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα επηρεάστηκαν την ίδια περίοδο, λόγω του ότι η προμήθεια του λιθίου που χρησιμοποιείται σε αυτά τα οχήματα έγινε όταν οι τιμές του βρίσκονταν στο υψηλότερο επίπεδο, προς το τέλος του 2022. Επιπλέον, έχοντας παρουσιάσει νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα (Model Year 2024) με σημαντικά καλύτερη αυτονομία σε σχέση με τα υφιστάμενα, η Volvo Cars πούλησε εγκαίρως το απόθεμα σε Model Year 23. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top