Ο Max Verstappen έγραψε ιστορία στο Formula 1 Pirelli Grand Prix Du Canada

Τι έγινε στον συνααρπαστικό αγώνα

Ο Max Verstappen νικητής στο Formula 1 Pirelli Grand Prix Du Canada

Ο Max Verstappen κέρδισε στο FORMULA 1 PIRELLI GRAND PRIX DU CANADA 2023. Ήταν η 41η νίκη του, ισοφάρισε έτσι τον Ayrton Senna στην 5η θέση της κατάταξης των νικητών όλων των εποχών. Πρώτος σ’ αυτή την κατάταξη είναι ο Lewis Hamilton με 103 νίκες. 

Ήταν η 100στη νίκη της Red Bull σε 355 εκκινήσεις Grand Prix. Η πρώτη ήταν στην Κίνα στις 19 Απριλίου του 2009 όταν κέρδισε ο Sebastian. Η Red Bull είναι η 5η ομάδα που πετυχαίνει 100 νίκες. Πρώτη είναι η Ferrari (242), ακολουθεί η McLaren (183), η Mercedes (125) και η Williams (114). 

Ο Max Verstappen νικητής στο Formula 1 Pirelli Grand Prix Du Canada

Από τους δέκα πρώτους στην τελική κατάταξη, οι έξι σταμάτησαν δυο φορές για λάστιχα και οι τέσσερις μια φορά. Αξίζει όμως να τονίσουμε πως η δεύτερη αλλαγή του Perez ήρθε δυο γύρους πριν το φινάλε. Έγινε για να μπορέσει να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο αγώνα και να πάρει τον έξτρα βαθμό.  

Ο Max Verstappen νικητής στο Formula 1 Pirelli Grand Prix Du Canada

Στην εκκίνηση 16 οδηγοί προτίμησαν τη μέση γόμα: τρεις από τους τέσσερις άλλους – Perez, Bottas και Magnussen – έβαλαν τη σκληρή και μόνο ο Gasly εκκίνησε με τη μαλακή γόμα. Όπως το περιμέναμε η μαλακή γόμα C5 χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα στον αγώνα, μόνο για 12 γύρους. Από αυτούς δέκα έκανε ο Gasly στην αρχή και άλλους δυο ο Perez στο τέλος. 

Η γόμα που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο ήταν η C3 (70.4% των γύρων). Ακόμη ένα 28.7% των γύρων έγιναν με τη C4. Όσον αφορά στις αποστάσεις ο Albon, που το ξέρει αυτό το έργο, έκανε 58 γύρους με ένα σετ σκληρής γόμας. Τερμάτισε εντυπωσιάζοντας, στην 7η θέση. Ο Leclerc συμπλήρωσε 39 γύρους, τους περισσότερους με τη μέση γόμα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top