Δίδαξαν σε 1950 παιδιά δημοτικού πως να είναι ασφαλή στον δρόμο

Πρωτοβουλία Τoyota και StAr "Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια"

Δίδαξαν σε 1950 παιδιά δημοτικού κυκλοφοριακή αγωγή και ασφάλεια

Με μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία, ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποίησε η Toyota Ελλάς και το StAr "Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια", για το σχολικό έτος 2022-2023.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που αποτέλεσε μια σπουδαία πρωτοβουλία για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση 1.950 μαθητών/τριών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα οδικής ασφάλειας, πραγματοποιήθηκε σε δημοτικά σχολεία της Αττικής. Μέσω της συνέργειας της Toyota Ελλάς και του StAr "Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια", τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν πολύτιμες γνώσεις και να αναπτύξουν δεξιότητες που σχετίζονται με θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας.

Μέσα από δραστηριότητες που συνδύαζαν την εκπαίδευση με το παιχνίδι, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις βασικές αρχές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) για πεζούς, να ενημερωθούν για τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας και τη χρήση του ποδηλάτου, και να λάβουν μέρος σε μια εντυπωσιακή διαδραστική εμπειρία εκμάθησης των τυφλών σημείων των μεγάλων οχημάτων.

Πρωτοβουλία Τoyota και StAr "Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια"

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στη στρατηγική “Beyond Zero” της TOYOTA, που, μεταξύ άλλων, έχει ως φιλοδοξία τον εκμηδενισμό των τροχαίων ατυχημάτων. Όπως δήλωσε η Corporate Communications Manager της Toyota Ελλάς, Μαρία Ηλιοπούλου: «Μέσω του προγράμματος, πρωταρχικός μας στόχος ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών, σχετικά με τη σημασία της οδικής ασφάλειας, καθώς η εκπαίδευση από μικρή ηλικία αποτελεί τον βασικό πυλώνα για την αποτελεσματική πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Με αφετηρία 10 σχολεία και την εκπαίδευση 2.000 περίπου μαθητών, φιλοδοξία μας είναι να συνεχίσουμε δυναμικά τις εκπαιδεύσεις, φτάνοντας σε ακόμα περισσότερους μαθητές και πόλεις. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το StAr «Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια» για τη συνεργασία και την ανεκτίμητη υποστήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια, όπως επίσης και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό των σχολείων, που φιλοξένησαν το πρόγραμμα και συνέβαλαν στην επιτυχία του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top