BMW: Τέτοιος έλεγχος βαφής δεν υπάρχει πουθενά

Το όλο σκηνικό στο εργοστάσιο της BMW θυμίζει... θεατρικό έργο

Η προηγμένη διαδικασία ελέγχου βαφής της BMW

Το εργοστάσιο του BMW Group στο Regensburg έγινε η πρώτη μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο που χρησιμοποιεί μια ολοκληρωμένη, ψηφιοποιημένη και αυτοματοποιημένη διαδικασία για την επιθεώρηση, την επεξεργασία και τη σήμανση των βαμμένων επιφανειών των οχημάτων στην κανονική παραγωγή. Σε μια νέα, καινοτόμα προσέγγιση, τα ρομπότ που ελέγχονται από τεχνητή νοημοσύνη (AI) επεξεργάζονται κάθε όχημα ξεχωριστά ώστε να πληρούν τα αντικειμενικά πρότυπα ποιότητας.

Η προηγμένη διαδικασία ελέγχου βαφής της BMW

Το όλο σκηνικό θυμίζει θεατρικό έργο που είναι καλά προβαρισμένο: Τέσσερα ρομπότ βρίσκονται στον θάλαμο επεξεργασίας, γύρω από ένα φρεσκοβαμμένο αμάξωμα. Σα να εκτελούν εντολές, τα ρομπότ αρχίζουν να επεξεργάζονται την επιφάνεια του αμαξώματος. Τρίβουν, εφαρμόζουν το στιλβωτικό, γυαλίζουν, αλλάζουν τα παρελκόμενα και αλλάζουν το γυαλόχαρτο. Κάμερες παρακολουθούν την όλη διαδικασία.

Η προηγμένη διαδικασία ελέγχου βαφής της BMW

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται μεγαλύτερη λειτουργική σταθερότητα, μικρότερος χρόνος παράδοσης και σταθερά υψηλό επίπεδο ποιότητας, όσον αφορά τις επιφάνειες του οχήματος. Τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο cloud επιτρέπουν επίσης τη βέλτιστη ανάλυση των αιτιών και συνεπώς αποτελούν ένα ακόμη βήμα του BMW Group προς το ψηφιακό και έξυπνο συνδεδεμένο εργοστάσιο, γνωστό με την ονομασία BMW iFACTORY.

Το εργοστάσιο του BMW Group στο Regensburg είναι το πρώτο που χρησιμοποιεί την εν λόγω αυτοματοποιημένη διαδικασία τριών σταδίων στην κανονική παραγωγή. Επί του παρόντος έχει αρχίσει να επεκτείνεται και σε άλλα εργοστάσια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top