BMW: Ποιο εργοστάσιο κάνει τις μεγαλύτερες εξαγωγές

Τα κορυφαία ορόσημα παραγωγής

BMW εξαγωγές εργοστάσιο

Για ένατη συνεχή χρονιά, η BMW Manufacturing ηγήθηκε της χώρας όσον αφορά την αξία των αυτοκινήτων που εξήχθησαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Το εργοστάσιο της Νότιας Καρολίνας εξήγαγε 227.029 οχήματα BMW στις κατηγορίες ‘Sports Activity Vehicle’ και ‘Coupe’ κατά τη διάρκεια του 2022 με αξία εξαγωγών σχεδόν 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα αυτοκίνητα BMW που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο του Spartanburg εξήχθησαν μέσω του λιμανιού του Charleston (περισσότερες από 182.000 μονάδες), και μέσω πέντε άλλων λιμανιών της νοτιοανατολικής χώρας: Savannah, GA, Brunswick, GA, Jacksonville, FL, Miami, FL και Everglades, FL. Περισσότερες από 17.000 BMW ταξίδεψαν στις αγορές του εξωτερικού μέσω σιδηροδρόμου.

Κατά τη διάρκεια του 2022, η Γερμανία έγινε η κορυφαία εξαγωγική αγορά της BMW Manufacturing (15,5% του όγκου των εξαγωγών), και ακολούθησαν η Κίνα (13,5%), η Νότια Κορέα (12,8%), ο Καναδάς (7,5%) και η Μεγάλη Βρετανία (5,6%).

Η ομάδα του εργοστασίου στο Spartanburg κατασκεύασε 416.301 οχήματα SAV και Coupe κατά τη διάρκεια του 2022, επίδοση που αποτελεί συνολικά τη δεύτερη υψηλότερη στην ιστορία της μονάδας. Υπήρξαν τέσσερα κορυφαία ορόσημα παραγωγής:

Λανσάρισμα της νέας BMW X7 με εκτεταμένες σχεδιαστικές βελτιώσεις στο εξωτερικό και το εσωτερικό και μια διευρυμένη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού.
Λανσάρισμα της νέας BMW XM, του πρώτου αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων με εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης από την BMW M.
Παραγωγή 69.200 plug-in υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελούν το 16,6% του συνολικού όγκου του εργοστασίου (BMW X3 xDrive30e, BMW X5 xDrive45e και BMW XM).
Τα μοντέλα της οικογένειας X του εργοστασίου του Spartanburg αποτέλεσαν λίγο περισσότερο από το 60% του συνόλου των οχημάτων BMW τα οποία πωλήθηκαν στις ΗΠΑ πέρυσι.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top