Nissan Qashqai: Oι τεχνολογίες που έρχονται από το μέλλον

Η ασπίδα προστασίας όταν οδηγείτε

Nissan Qashqai εξοπλισμός τεχνολογίες ασφάλεια

Το Nissan Qashqai είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο βρίσκεται πολύ ψηλά στην εκτίμηση των οδηγών και κατά συνέπεια και στις πωλήσεις. Η μάρκα και μόνο εγγυάται για την διαχρονική απορβλημάτιστη λειτουργία του .«Δεν σπάει..δεν χαλάει«» λένε χαρακτηριστικά και προστατεύει θα συμπληρώσουμε και εμείς καθώς στην τελευταία του γενιά έχει εξοπλιστεί με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες ασφαλείας που υποστηρίζουν οδηγό ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές. Μάλιστα τώρα τον χειμώνα που οι καιρικές συνθήκες δημιουργούν τεράστια προβλήματα, αυτά τα συστήματα λειτουργούν ώς ασπίδα προστασίας για οδηγό και επιβαίνοντες.


Για να μπορείτε να διατηρείτε  την προσοχή σας  στο δρόμο κατά την διάρκεια της οδήγησης  το  Qashqai είναι εξοπλισμένο με ένα καινοτόμο Head-Up Display (HUD) των 10,8 ιντσών, το οποίο προσφέρει το  μεγαλύτερο μέγεθος εικόνας στην κατηγορία. Η πλοήγηση, η υποστήριξη του οδηγού και οδικές πληροφορίες προβάλλονται στο παρμπρίζ, μέσα στον οπτικό σας ορίζοντας χωρίς να χρειάζεται να αποσπάται το βλέμα σας από τον δρόμο. Ας μην ξεχνάμε ότι το...κακό μπορεί να γίνει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.


Ξεκινάμε από την ορατότητα η οποία δυσκολεύεται από μια δυνατή βροχή ή μια άντονη χιονόπτωση.Η λύση βρίσκεται στο προηγμένο σύστημα προβολέων το οποίο προσαρμόζει το σχήμα της δέσμης,ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου και τα  οχήματα που έρχονται από απέναντι.

Τα 12 μεμονωμένα στοιχεία της δέσμης απενεργοποιούνται επιλεκτικά όταν ανιχνεύουν επερχόμενο αυτοκίνητο με απότέλεσμα εκτός από την καλύτερη φωτεινότητα να μην «τυφλώνοντα» οι οδηγοί από την απέναντι πλευρά του δρόμου

Η ενσωματωμένη λειτουργία θέρμανσης στο παρμπρίζ καθαρίζει το χιόνι ή τον πάγο μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Έτσι υπάρχει άμεση ορατότητα χωρίς να ξεπαγιάσετε στο κρύο σε μια προσπαθεια να καθαρίσετε μόνοι σας. 


Το ProPILOT με Navi-link επιταχύνει και  φρενάρει το όχημα σε μία λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο. Η  Nissan παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ευρώπη την τεχνολογία Intelligent Forward Collision Warning, η οποία εφαρμόζει αυτόματο φρενάρισμα για την αποφυγή σύγκρουσης με το προπορευόμενο αυτοκίνητο.

Την ίδια στιγμή το Blind Spot Intervention ανιχνεύει όχημα που δεν έχετε δει σε μια παραπλήσια λωρίδα και κατευθύνει ενεργά το Qashqai πίσω στη λωρίδα του και μακριά από τον κίνδυνο.

Επιπλέον το Rear Cross Traffic Alert αποτρέπει επίσης τις συγκρούσεις όταν κάνετε όπισθεν.Στις εκδόσεις με τετρακίνηση το νέο σύστημα ελέγχου 4WD, όπως και η λειτουργία επιλογής οδήγησης είναι πιο διαισθητικό και πιο«έξυπνο» με δυνατότητα προσαρμογής στα προγράμματα οδήγησης Standard, ECO, Sport, Snow και Off-Road. Μάλιστα, σε περίπτωση που γλυστρίσει ο ένας τροχός ο χρόνος που ενεργεί το σύστημα 4WD είναι μειωμένοα κατά κατά 5 φορές και έως 0,2 δευτερόλεπτα.


Τέλος η ενισχυμένη δομή της πλατφόρμας CMF-C του νέου Qashqai, που είναι κατασκευασμένη με χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής και μεγαλύτερης αντοχής σε συνδυασμό με την πλήρη σειρά αερόσακων μεταξύ των οποίων και ενός κεντρικού  για την αποφυγή της επαφής  μεταξύ του οδηγού και του συνοδηγού σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης  δίνουν  πέντε αστέρια παράσημο στην ασφάλεια στις δοκμές  στο Euro NCAP,
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top