Honda Dax: Επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από 41 χρόνια

Από που πήρε το όνομα του

Honda Dax παρουσίαση

Μετά από απουσία 41 χρόνων, το Honda Dax πρόκειται να επιστρέψει τελικά στην Ευρώπη, πλαισιώνοντας το Monkey και το MSX125 Grom στη μοναδική σειρά mini-bikes της Honda.Χάρη στο εμβληματικό πλαίσιο από πρεσαριστό ατσάλι σχήματος T, καμία άλλη μοτοσυκλέτα, μεγάλη ή μικρή, δεν μοιάζει εμφανισιακά με το Dax. Το πλαίσιο ξεκινά κάτω από τη σέλα και εκτείνεται μέχρι το χρωμιωμένο τιμόνι, θυμίζοντας ένα Dachshund, περισσότερο γνωστό ως σκύλο ‘Λουκάνικο’ που με τα κοντά πόδια και το μακρύ κορμό του χάρισε το όνομά του στο πρώτο ST50 Dax το 1969.

Ο φωτισμός είναι full LED και επιπλέον το Dax διαθέτει μία εντυπωσιακή συμπαγή οθόνη LCD με ανοιχτόχρωμες ενδείξεις σε σκούρο φόντο, χρωμιωμένο τιμόνι και χειρολαβή συνεπιβάτη.Αποδίδοντας ομαλή ισχύ και ροπή από τον 2-βάλβιδο, αερόψυκτο SOHC κινητήρα (με μονό εκκεντροφόρο επικεφαλής) 124κ.εκ. προδιαγραφών EURO5, το Dax διαθέτει φυγοκεντρικό συμπλέκτη και κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων για μία ξεκούραστη απολαυστική εμπειρία σε δύο τροχούς, με έναν ή δύο αναβάτες.


Το 23YM Dax θα διατίθεται σε δύο δυναμικές χρωματικές επιλογές: Pearl Nebula Red και Pearl Cadet Grey, που συμπληρώνονται με το κλασικό λογότυπο Φτερού της Honda και ένα λογότυπο του μοντέλου με την ονομασία του σκύλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top