Μazda takuminuri. Τέτοιο χρώμα δεν υπάρχει πουθενά

Με νιφάδες αλουμινίου

Μazda takuminuri χρώμα

Το τέλειο χρώμα είναι ο καταλύτης που αναδεικνύει τις μικρές λεπτομέρειες που θα είχαν χαθεί μέσα στην αφαιρετική φιλοσοφία σχεδιασμού Kodo της Mazda. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από τη νέα βαφή Rhodium White, που παρουσιάστηκε στο Mazda CX-60 και σύντομα θα τη δούμε στο Mazda CX-5. Με τη μοναδική του λάμψη που μοιάζει με μέταλλο «αυξάνει τη στιβαρή αίσθηση της εμφάνισης και τις όμορφες λεπτομέρειες στην αντανάκλαση, ακόμη και στη γκάμα όπου η αποτύπωση της απόχρωσης είναι δύσκολη», εξηγεί ο Keiichi Okamoto, Senior Creative Expert στο Τμήμα Σχεδιασμού. 

Το πλούσιο βάθος, η λάμψη και ο λεπτός κόκκος του Rhodium White τονίζουν τις σκιές που έχουν ενσωματωθεί περίτεχνα στο σχεδιασμό Kodo της Mazda. Αυτή η σχεδόν μαγική αλληλεπίδραση μεταξύ χρώματος και μετάλλου, χρειάστηκε χρόνια σκληρής δουλειάς και καινοτομίας για να επιτευχθεί. Όπως το εντυπωσιακό Soul Red Crystal και Machine Grey, το Rhodium White χρησιμοποιεί νιφάδες αλουμινίου για να δημιουργήσει ένα ομοιόμορφο ανακλαστικό στρώμα - το οποίο, σε αυτήν την περίπτωση, έχει πάχος μόλις 0,5 microns. Σε συνδυασμό με το λείο, λεπτεπίλεπτο λευκό χρώμα και μαζί με ένα διαυγές στρώμα, το αποτέλεσμα είναι «ένα μοναδικό λευκό χρώμα, το οποίο διαθέτει μια αίσθηση μετάλλου στον τρόπο που λάμπει η επιφάνεια», λέει ο Okamoto. «Κάτω από έναν καθαρό ουρανό και όταν ο ήλιος λάμπει υπό γωνία, τότε η αντανάκλαση μοιάζει περισσότερο με μέταλλο». 

Η πανέξυπνη μέθοδος takuminuri της Mazda χρησιμοποιείται για την τέλεια εφαρμογή της βαφής, με ρομπότ να μιμούνται τις κινήσεις ενός ανθρώπου τεχνίτη και να εφαρμόζουν κάθε στρώμα με απόλυτη ακρίβεια. Μόνο από τη στιγμή που αναπτύχθηκε αυτή η τεχνική κατέστη δυνατό να δημιουργηθούν φινιρίσματα βαφής που είναι τόσο εκπληκτικά αντανακλαστικά, ώστε να λειτουργούν σε αρμονία με τα διακριτικά περιγράμματα που έχουν δημιουργηθεί από τους σχεδιαστές της Mazda. 

Το λευκό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό χρώμα για τη Mazda και για την Ιαπωνία ως έθνος. Είναι το χρώμα της αγνότητας και της αλήθειας, το χρώμα του χιονιού, το χρώμα μιας λευκής σελίδας. «Η έμπνευση για το Rhodium White προέρχεται από την ιαπωνική αισθητική, την αισθητική της αφαίρεσης από τον κόσμο του «Zen» – αν αφαιρεθεί η χρωστική ουσία από ένα χρώμα, καταλήγεις σε λευκό», προσθέτει ο Okamoto. 

Επιπλέον, όταν συνδυάζεται με κόκκινο προκύπτει το Kouhaku, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιαπωνικής κουλτούρας, κυρίως στην εθνική σημαία. Αυτή ακριβώς η σημασία ήταν που παρακίνησε την ομάδα πίσω από το Rhodium White να προσφέρει ένα άψογο φινίρισμα. Αρκεί μια ματιά σε ένα αυτοκίνητο σε Rhodium White χρώμα για να αντιληφθούμε τις τολμηρές φιλοδοξίες της αντισυμβατικής ιαπωνικής μάρκας. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top