Lancia Stratos: Το «θηρίο» που ήταν φτιαγμένο για νίκες

Ένα από τα πιο όμορφα και ξεχωριστά αγωνιστικά αυτοκίνητα

Lancia Stratos ιστορία

H Lancia Stratos ήταν ένα «θηρίο» που σχεδιάστηκε για να κερδίζει. Γεννήθηκε μέσα από το πρωτότυπο “Stratos Zero” του 1970 που κατασκεύασε ο οίκος Bertone και σχεδίασε ο Gandini., με την τελική έκδοση να παρουσιάζεται το 1971 εντυπωσιάζοντας με τη σφηνοειδή μορφή και τον V6 κινητήρα από τη Ferrari Dino 246.

Τα πάντα στο αυτοκίνητο σχεδιάστηκαν με γνώμονα τους αγώνες ράλι. Τα καλύμματα διευκόλυναν την πρόσβαση στα μηχανικά μέρη και την ταχύτητα των επισκευών, ενώ στο εσωτερικό υπήρχε χώρος μόνο για τον οδηγό και τον συνοδηγό και δύο κράνη.

Το καπό που ενώνεται με τα εμπρός φτερά, το πανοραμικό παρμπρίζ και το επικλινές κάλυμμα του τοποθετημένου στο κέντρο κινητήρα συνθέτουν ένα εξωπραγματικό σύνολο που χαρακτηρίζεται από τις ακμές και ολοκληρώνεται με μια ιδιαίτερη αντίθεση από τα κυκλικά πίσω φωτιστικά σώματα. 


Η Lancia Stratos HF Group 4 κέρδισε το Monte Carlo Rally τρεις φορές στη σειρά και δύο Παγκόσμιους Τίτλους Κατασκευαστών το 1975 και 1976.Το 1975 η Lancia Stratos «φόρεσε» τα χρώματα τη Alitalia δημιουργώντας ένα από τα πιο όμορφα και ξεχωριστά αγωνιστικά αυτοκίνητα όλων των εποχών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top