Ο Russell οδήγησε τη Mercedes στη νίκη

Η στρτηρική των ελαστικών Pirelli στο Βραζιλιάνικο Grand Prix

Pirelli Grand Prix Βραζιλία  Mercedes Russell νίκη

Η Mercedes πήρε την 1η της φετινή νίκη, ακόμη καλύτερα έκαναν το 1 – 2 με νικητή το Russell – κέρδισε και στον αγώνα σπριντ – που τερμάτισε εμπρός από τον έτερο οδηγό της ομάδας, Lewis Hamilton. Οι δυο τους ακολούθησαν παρόμοια στρατηγική: Μαλακή γόμα στην αρχή, μέση γόμα μετά και πάλι μαλακή γόμα στο τελευταίο μέρος.

Ο οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz συμπλήρωσε το βάθρο ακολουθώντας στρατηγική τριών αλλαγών μέση/μαλακή/μέση/μαλακή γόμα. Ο Sergio Perez εκκίνησε 4ος αλλά τον πέρασαν στους τελευταίους γύρους οι Ferrari, και η Alpine του Fernando Alonso όπως και ο έτερος οδηγός της Red Bull, Max Verstappen. Έτσι με τη μέση γόμα τερμάτισε στην 7η θέση του αγώνα.


Ο Russell πέτυχε τον ταχύτερο γύρο με τη μαλακή γόμα: 1m13.785s. Η μαλακή γόμα έβγαλε 34 γύρους στην Alfa Romeo του Guanyu Zhou, ο οποίος έβαλε τη μέση γόμα στον 37ο γύρο.Στο Βραζιλιάνικο Grand Prix κυριάρχησαν δυο διαφορετικές στρατηγικές. Τα 11 μονοθέσια εκκίνησαν με τη μαλακή γόμα. Άλλα οχτώ μονοθέσια έβαλαν τη μέση γόμα στην αρχή.

Ο οδηγός της Williams Alex Albon, εκκίνησε με τη σκληρή γόμα από την τελευταία θέση. Έβαλε τη μέση γόμα μετά από 5 γύρους υπό το πρώτο αυτοκίνητο ασφαλείας. Οι περισσότεροι οδηγοί έκαναν δυο αλλαγές και οι περισσότεροι τερμάτισαν με τη μαλακή γόμα. Όμως οχτώ οδηγοί έκαναν τρεις αλλαγές. Όπως το είχαμε προβλέψει η σκληρή γόμα δε χρησιμοποιήθηκε πολύ. Τα αυτοκίνητα ασφαλείας δεν επηρέασαν την κατάταξη ούτε έφεραν απρόβλεπτες αλλαγές στη στρατηγική. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top