Hyundai: Γιατί... τάραξε τους αντιπάλους στο Ράλι Ιαπωνίας

Εντυπωσιακό αποτέλεσμα 1-2 από την Hyundai Motorsport

HyundaΙ Ράλι Ιαπωνίας θέσεις

Η Hyundai Motorsport ολοκλήρωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA 2022 (WRC) με αποτέλεσμα 1-2 στο Ράλι Ιαπωνίας, εξασφαλίζοντας την πέμπτη της νίκη στη σεζόν και τη δεύτερη της χρονιάς για το Βελγικό πλήρωμα Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe.Οι Ott Tänak και Martin Järveoja ολοκλήρωσαν τον αγώνα στη δεύτερη θέση κατακτώντας το όγδοο βάθρο της σεζόν – και το 16ο συνολικά από τότε που ήρθαν στη Hyundai Motorsport το 2020. Αντιπροσωπεύει ένα όμορφο κλείσιμο της σεζόν για το πλήρωμα της Εσθονίας.

Και τα δύο πληρώματα της Hyundai Motorsport επέλεξαν ελαστικά για βρεγμένο οδόστρωμα. Ο Neuville είδε το προβάδισμά του να μειώνεται αρχικά στα 0,6 δευτερόλεπτα, αλλά ο Βέλγος κατάφερε να κερδίσει ένα άνετο πλεονέκτημα ενός λεπτού – έναντι των Εσθονών συναθλητών του.

Όσον αφορά τα καθαρά στατιστικά, το αποτέλεσμα 1-2 είναι ιστορικό για την ομάδα με πολλά αξιόλογα ορόσημα. Είναι η 25η νίκη για τη Hyundai Motorsport από τότε που ξεκίνησε να αγωνίζεται στο WRC το 2014 και οι δύο πρώτες θέσεις αντιπροσωπεύουν για την ομάδα το 99ο και το 100ο ατομικό της αποτέλεσμα στο βάθρο. Επιπροσθέτως, η ομάδα σημείωσε για πρώτη φορά πέντε νίκες σε μία σεζόν (μετά την επιτυχία στη Σαρδηνία, τη Φινλανδία, το Βέλγιο και την Ελλάδα) – την πρώτη σεζόν του Hyundai i20 N Rally1.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top