BMW: Νέες μπαταρίες με μεγαλύτερη αυτονομία και λιγότερο χρόνο φόρτισης

Η μεγάλη επένδυση που της δίνει προβάδισμα

BMW μπαταρίες νέες αυτονομία φόρτιση

Το BMW Group συνεχίζει την ανάπτυξη του σχεδίου ηλεκτρικής κινητικότητας με μία νέα επένδυση στις ΗΠΑ με σκοπό την επέκταση του εργοστασίου του Spartanburg και την αύξηση του παραγωγικού αποτυπώματος της εταιρείας στην Αμερική. O Πρόεδρος Δ.Σ. του BMW Group, Oliver Zipse, ανακοίνωσε επένδυση ύψους $1,7 δισεκ. στις δραστηριότητες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης μιας επένδυσης ύψους $1 δισεκ. με σκοπό την προετοιμασία για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής στη Νότια Καρολίνα, και $700 εκατομμυρίων για την κατασκευή ενός νέου κέντρου συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης στο γειτονικό Woodruff. Μέχρι το 2030, το BMW Group θα κατασκευάζει τουλάχιστον έξι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία βρήκε στο πρόσωπο της Envision AESC έναν συνεργάτη, που θα κατασκευάσει μία νέα μονάδα παραγωγής κυψελών μπαταριών στη Ν. Καρολίνα, για να προμηθεύει το εργοστάσιο του Spartanburg. Η Envision θα κατασκευάζει σύγχρονες, κυλινδρικές κυψέλες μπαταριών ιόντων λιθίου που σχεδιάστηκαν ειδικά για την έκτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, και θα χρησιμοποιούνται στην επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων της NEUE KLASSE. Η ετήσια παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου κυψελών θα φτάνει τις 30 γιγαβατώρες (GWh).Το νέο σχήμα της μπαταρίας θα αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα πάνω από 20%, θα βελτιώσει την ταχύτητα φόρτισης μέχρι 30% και θα αυξήσει την αυτονομία έως 30%. Την ίδια στιγμή, οι εκπομπές, CO2 από την παραγωγή κυψελών θα μειωθούν μέχρι 60% μέσω μερικής χρήσης δευτερογενών πρώτων υλών - λιθίου, κοβαλτίου και νικελίου - καθώς και ανανεώσιμης ενέργειας για παραγωγή. 

Το BMW Group έχει ήδη ανακοινώσει ότι τέσσερα ακόμα εργοστάσια κυψελών μπαταριών θα κατασκευαστούν σε Ευρώπη και Κίνα προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτήσεις για κυψέλες μπαταριών επόμενης γενιάς. Τα εργοστάσια αυτά κατασκευάζονται από συνεργάτες και το καθένα θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα μέχρι 20 γιγαβατώρες (GWh).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top