BMW: Δεν πετάει τίποτα

Ο πρωτοποριακός τρόπος ανακύκλωσης

BMW ανακύκλωση

Το BMW Group κάνει  σημαντική προετοιμασία γύρω από την ανακύκλωση των οχημάτων στο πλαίσιο της μετάβασης σε μία οικονομία κλειστού βρόχου. Μέχρι και 10.000 οχήματα BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad ανακυκλώνονται κάθε χρόνο στο Κέντρο Ανακύκλωσης & Αποσυναρμολόγησης του BMW Group [Recycling & Dismantling Centre (RDZ)] στο Unterschleißheim κοντά στο Μόναχο.

Τα οχήματα αυτά αποσυναρμολογούνται με μία τυποποιημένη διαδικασία που εστιάζει στον εντοπισμό επαναχρησιμοποιήσιμων εξαρτημάτων καθώς και υλικών που είναι κατάλληλα για ανακύκλωση. Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί εξέλιξης του BMW Group χρησιμοποιούν την τεχνογνωσία που απέκτησαν από το RDZ προκειμένου να βελτιστοποιήσουν την ανακυκλωσιμότητα νέων μοντέλων από την αρχή. Επίσης, μοιράζονται τα ευρήματα με τους συνεργάτες του Ομίλου. Το BMW Group διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της πλατφόρμας IDIS (International Dismantling Information System). Τα δεδομένα και τα ευρήματα που δημοσιεύονται εκεί είναι διαθέσιμα σε ανακυκλωτές σε όλο τον κόσμο.

Το RDZ έχει επίσης χρησιμοποιήσει καινοτόμες μεθόδους επί πολλά χρόνια για την ανακύκλωση μπαταριών υψηλής τάσης από ηλεκτροκίνητα οχήματα. Έχουν αναπτυχθεί διαδικασίες με τη συμβολή συνεργατών από το χώρο της βιομηχανίας και της επιστήμης που μπορούν να επιτύχουν ποσοστό ανακύκλωσης πάνω από 90%. Το BMW Group έχει μοιραστεί αυτή την τεχνογνωσία προάγοντας έτσι τη γενικότερη πρόοδο στον τομέα της ανακύκλωσης μπαταριών.

Στην Κίνα, η κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA) έχει πλέον καθιερώσει για πρώτη φορά έναν κλειστό κύκλο για την επαναχρησιμοποίηση πρώτων υλών όπως το νικέλιο, το λίθιο και το κοβάλτιο από μπαταρίες υψηλής τάσης. Οι πρώτες ύλες που εξάγονται χρησιμοποιούνται στην παραγωγή κυψελών νέων μπαταριών για το BMW Group. Ο κλειστός κύκλος υλικών  εξοικονομεί πόρους και μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά περίπου 70% συγκριτικά με τη χρήση πρωτογενών υλικών που εξορύχθηκαν πρόσφατα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top