BMW: Τι είναι το ...«πράσινο» ατσάλι

Ποιος είναι ο στόχος

BMW πράσινο ατσάλι μείωση άνθρακα

Σε ό,τι αφορά τη μείωση των εκπομπών CO2 στην αλυσίδα εφοδιασμού, η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μπορεί να πετύχει θεαματική πρόοδο. Το BMW Group έχει ήδη συνάψει περισσότερες από 400 συμβάσεις με τους προμηθευτές του για χρήση 100% πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας. Μεταξύ αυτών είναι και οι προμηθευτές αλουμινίου καθώς και παραγωγοί κυψελών μπαταριών, για παράδειγμα.

Το BMW Group προμηθεύεται αλουμίνιο από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα από το Φεβρουάριο του 2021 χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ηλιακή ενέργεια. Από το 2024 και μετά, όλοι οι τροχοί από χυτό αλουμίνιο για τις μάρκες BMW και MINI θα παράγονται επίσης με χρήση μόνο πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας. Η αναγεννητικά παραγόμενη ενέργεια χρησιμοποιείται τόσο για την ενεργοβόρα ηλεκτρόλυση κατά την παραγωγή αλουμινίου όσο και κατά τη χύτευση των τροχών.

Οι εκπομπές CO2 επίσης μειώνονται συνεχώς στην εφοδιαστική αλυσίδα ατσαλιού. Από το 2025 και μετά, το BMW Group θα αγοράζει ατσάλι με μειωμένες εκπομπές CO2 που παράγεται όχι με τη χρήση πρώτων υλών βασισμένων σε ορυκτά όπως ο άνθρακας, αλλά χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο ή υδρογόνο και πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό μειώνει τις εκπομπές CO2 από την παραγωγή αυτού του ατσαλιού έως και 95%. Το BMW Group θα καλύπτει πάνω από το 40% της ζήτησης στα Ευρωπαϊκά εργοστάσιά του με αυτό μέχρι το 2030. Κατά συνέπεια, θα επιτευχθεί μείωση στις εκπομπές CO2 έως και 400.000 τόνους το χρόνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top