BMW :Τι προβλέπει για την αγορά του αυτοκινήτου

Οι επιπτώσεις από τον πόλεμο της Ουκρανίας

BMW προβλέψεις αγορά αυτοκινήτου

Υποστηριζόμενο από την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση για τα ελκυστικά πολυτελή μοντέλα του, το BMW Group διατηρεί την πρόβλεψή του για τη χρονιά. Η εταιρεία παρακολουθεί στενά τη γεωπολιτική κατάσταση, όπου κυριαρχεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, καθώς και η συνεχιζόμενη ασταθής εξέλιξη των τιμών στις αγορές βασικών προϊόντων και ενέργειας.

Η κατάσταση στις αγορές βασικών προϊόντων αναμένεται να παραμείνει τεταμένη. Οι τιμές ενέργειας επίσης προβλέπεται να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο. Ως εκ τούτου, το BMW Group έχει ήδη λάβει υπόψη τις αρχικές επιπτώσεις από την επικρατούσα κατάσταση στην πρόβλεψή του για το οικονομικό έτος 2022. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η εκτίναξη του πληθωρισμού πιθανότατα θα οξύνουν αυτές τις εξελίξεις. Όπως και το οικονομικό έτος 2021, ο κίνδυνος ελλείψεων ημιαγωγών, που είναι απαραίτητοι για την παραγωγή, επιμένει. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί μέχρι το δεύτερο μισό του 2022 το νωρίτερο. Επομένως, οι παραδόσεις του αυτοκινητιστικού τομέα προβλέπεται να είναι αντίστοιχες με της περσινής χρονιάς. Το περιθώριο EBIT αναμένεται να είναι εντός του εύρους πρόβλεψης 7-9%.

Αν και μία μικρή αύξηση των παραδόσεων προβλέπεται για τον τομέα μοτοσικλετών , το περιθώριο EBIT θα παραμείνει εντός του εύρους στόχου 8-10%. Οι δείκτες απόδοσης για τον τομέα μοτοσικλετών, οριακά επηρεάζονται μόνο από την πλήρη ενοποίηση της BBA.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top