BMW X7: Αυτό είναι το νέο μοντέλο

Με νέους κινητήρες και συστήματα από το μέλλον

BMW X7 2022 κινητήρες ηλεκτρονικά συστήματα

Με έναν απαράμιλλο συνδυασμό αποκλειστικότητας, δυναμικής υπεροχής, πολυτελούς ευρυχωρίας και ευελιξίας, η BMW X7 γρήγορα εξελίχθηκε στο πιο επιτυχημένο μοντέλο της BMW στην πολυτελή κατηγορία. Και τώρα το μοναδικό χαρακτηριστικό προφίλ του μεγαλύτερου Sports Activity Vehicle (SAV) της μάρκας έχει αναβαθμιστεί σημαντικά χάρη σε εκτεταμένες σχεδιαστικές βελτιώσεις  – και ιδιαίτερα στο εντυπωσιακό εμπρός τμήμα – σε συνδυασμό με ένα νέας σχεδίασης πακέτο M Sport, ζάντες ελαφρού κράματος διαστάσεων έως 23-ιντσών (για πρώτη φορά από το εργοστάσιο για μοντέλο BMW) και το σύστημα ελέγχου/λειτουργίας iDrive τελευταίας γενιάς συμπεριλαμβανομένης της κυρτής οθόνης BMW Curved Display και του λειτουργικού συστήματος BMW Operating System 8. Η νέα BMW X7 συνοδεύεται επίσης από μία περαιτέρω διευρυμένη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού, πρόσθετα συστήματα υποβοήθησης, και την τελευταία ήπια υβριδική τεχνολογία 48V για τις τρείς διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρων.

Ο νέας σχεδίασης πίνακας οργάνων – με τους λεπτούς αεραγωγούς και μία φωτεινή μπάρα εσωτερικού κρυφού φωτισμού θα περιλαμβάνεται στάνταρ στο κάτω τμήμα – και η κυρτή οθόνη BMW Curved Display εισάγουν ένα σύγχρονο στυλ στο cockpit βασισμένο στην προοδευτική ψηφιοποίηση. Η καινοτόμα φωτεινή μπάρα ολοκληρώνει τον επίσης στάνταρ εσωτερικό φωτισμό.Το στάνταρ BMW Live Cockpit Plus στη νέα BMW X7 περιλαμβάνει την τελευταία έκδοση του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας BMW iDrive. Αυτό βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 8 και περιλαμβάνει μία κυρτή οθόνη BMW Curved Display, που διαμορφώνεται από μία οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών και μία οθόνη ελέγχου 14,9 ιντσών.

Με τη νέα αυτή ενοποίηση των οθονών και τις συνεχώς βελτιούμενες δεξιότητες του BMW Intelligent Personal Assistant, το νέο BMW iDrive διαθέτει σαφή προσανατολισμό στη λειτουργία μέσω αφής και στον έλεγχο μέσω χειρονομιών, καθώς και στην αλληλεπίδραση με τη χρήση καθομιλουμένης γλώσσας. Ο εντυπωσιακός φωτισμός φόντου – με τη βοήθεια μονάδων LED και ενός γραφικού που περιλαμβάνει την επιγραφή “X7” (ή το λογότυπο M στη νέα BMW X7 M60i xDrive) – αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο των φωτεινών εφέ με βάση την κατάσταση και προάγει την αύρα αποκλειστικότητας μέσα στην καμπίνα. Ο επιλογέας ταχυτήτων έχει επίσης μία νέα και πρωτοποριακή σχεδίαση.

Στην κορυφή της γκάμας κινητήρων βρίσκεται ένας νέος, V8 βενζινοκινητήρας 4.4 λίτρων που προορίζεται για την κορυφαία έκδοση BMW X7 M60i xDrive, και προέρχεται από τους κινητήρες που τροφοδοτούν τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH. Η τεχνολογία M TwinPower Turbo και η πολλαπλή του κινητήρα με εξαγωγές που συνδέονται σε μια άκαμπτη δομή και στις δύο πλευρές του V που σχηματίζουν οι κύλινδροί του εξασφαλίζουν στη μονάδα ομαλή καμπύλη απόδοση σε συνδυασμό με ισχύ 390 kW/530 hp και μέγιστη ροπή 750 Nm.

Ένας εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας τελευταίας γενιάς κάνει το ντεμπούτο του στην BMW X7 xDrive40i.  Η ισχύς του νέου κινητήρα είναι αυξημένη κατά 35 kW/47 hp έναντι της προηγούμενης μονάδας φτάνοντας στα 280 kW/380 hp, ενώ η μέγιστη ροπή αυξάνεται κατά 70 Nm, στα 520 Nm – και μπορεί να φτάσει τα 540 Nm με τη συμβολή του ήπιου υβριδικού συστήματος.Λεπτομερείς αναβαθμίσεις στον εξακύλινδρο εν σειρά diesel κινητήρα της νέας BMW X7 xDrive40d έχουν επίσης αποφέρει βελτιώσεις στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,7 – 7,6 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 230 – 200 g/km κατά το πρότυπο WLTP, τιμές NEDC: –). Η μέγιστη συνδυαστική ισχύς του συστήματος μετάδοση κίνησης είναι 259 kW/352 hp. Η ονομαστική ροπή του diesel κινητήρα είναι 700 Nm, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 720 Nm με τη συμβολή του ήπιου υβριδικού συστήματος.

Το πιο σημαντικό κοινό χαρακτηριστικό των τριών κινητήρων είναι η ενσωμάτωση της νέας γενιάς ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V. Στην τελευταία έκδοσή της, αυτή η μορφή εξηλεκτρισμού περιλαμβάνει μία μίζα/γεννήτρια τοποθετημένη στο στροφαλοφόρο άξονα και ενσωματωμένη στο κιβώτιο ταχυτήτων, που συνεισφέρει με επιπλέον ισχύ 9 kW/12 hp και έξτρα ροπή 200 Nm. Όλοι οι κινητήρες συνεργάζονται με ένα κιβώτιο Steptronic Sport οκτώ σχέσεων, που περιλαμβάνει χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι και λειτουργία Sprint. Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στο δρόμο – ή στο χώμα αν χρειαστεί – μέσω του ευφυούς συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive.

Τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας της νέας BMW X7 αναβαθμίζονται περαιτέρω με μία σημαντικά διευρυμένη γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την εκτεταμένη γκάμα λειτουργιών που προσφέρει το σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, το οποίο τώρα μειώνει τον κίνδυνο σύγκρουσης με ποδηλάτες, πεζούς και επερχόμενα οχήματα που αλλάζουν πορεία. Στο προαιρετικό σύστημα Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go περιλαμβάνονται επίσης οι λειτουργίες αυτόματης υποβοήθησης ορίου ταχύτητας, παρακολούθησης διαδρομής και αναγνώρισης φωτεινών σηματοδοτών. Νέα επίσης είναι η λειτουργία exit warning, που ειδοποιεί τους επιβάτες για κίνδυνο σύγκρουσης όταν ανοίγουν την πόρτα.

Η νέα BMW X7 αποτελεί κεντρικό πυλώνα στη συνεχιζόμενη προϊοντική επέλαση στις πιο αποκλειστικές εκδόσεις της γκάμας μοντέλων του πολυτελούς κατασκευαστή αυτοκινήτων. Η νέα X7 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg, το κέντρο αριστείας για μοντέλα BMW X στην Πολιτεία της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ. Το λανσάρισμα της νέας BMW X7 στην παγκόσμια αγορά θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2022.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top