Fiat 500 ηλεκτρικό: Επιλέχθηκε ως “City Car 2022”

Ποιοι το ψήφισαν και γιατί

Fiat 500 Ηλεκτρικό: Επιλέχθηκε Ως “City Car 2022”

To FIAT 500 χάρη στο διαχρονικά καινοτόμο χαρακτήρα και το ξεχωριστό του στιλ, έχει καταφέρει να κατακτήσει το κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη νέα, αμιγώς ηλεκτρική γενιά του να καινοτομεί σε τεχνικό και αισθητικό επίπεδο. Η δημοτικότητα του νέου μοντέλου επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά με μια νέα βράβευση, αυτή τη φορά στο πλαίσιο των βραβείων του ανδρικού lifestyle περιοδικού GQ, όπου το νέο 500 ανακηρύχθηκε “City Car of The Year”.

Η βράβευση από το GQ έρχεται στην 14η χρονιά του σχετικού θεσμού και σε μια εποχή όπου έχουν αναθεωρηθεί τα κριτήρια επιλογής με ιδιαίτερα έμφαση στα ηλεκτρικά οχήματα. Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από τη δημιουργικότητα, την τεχνολογία και την αποδοτικότητα που προσφέρει αυτό το ορόσημο της FIAT, αλλά και γενικότερα της αυτοκίνησης. Σε συνδυασμό με την μακρά ιστορία του ονόματος 500 που έχει τις ρίζες του στο 1957 και την εποχή της Dolce Vita, το νέο 500 διαθέτει πλούσιο χαρακτήρα, αποτελώντας παράλληλα μια έξυπνη και προσιτή απάντηση σε όσους αναζητούν ένα προηγμένο και μοντέρνο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που δεν περνά ποτέ απαρατήρητο.

Πέρα από τα σχεδιαστικά του χαρακτηριστικά που εστιάζουν στο σεβασμό της φύσης και των ανθρώπων, μέσω της συνεργασίας με τον φιλανθρωπικό οργανισμό (RED), το 500 συμβάλλει και στην καταπολέμηση των πανδημιών, προβάλλοντας μια ολιστική προσέγγιση στην ιδέα της προστασίας του περιβάλλοντος.Το αμιγώς ηλεκτρικό FIAT 500 είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις hatchback, cabrio και 3+1 (για μέγιστη πρακτικότητα και πρόσβαση στο εσωτερικό), διαθέτει αυτονομία έως 320χλμ. σε μικτές συνθήκες (460χλμ. σε αστικές συνθήκες), ενώ καλύπτεται από 5ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 200.000χλμ. (8 χρόνια και 160.000χλμ. για τις μπαταρίες). Σε συνδυασμό με τις ελαφρύνσεις που προκύπτουν από τα σχετικά προγράμματα κρατικής επιδότησης, η τιμή αγοράς του μοντέλου ξεκινά κάτω από το φράγμα των 20.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top