Stellantis: Σας αποκαλύπτουμε τι ετοιμάζει στα αυτοκίνητα της

Διαμόρφωση αυτοκινήτου ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη

Stellantis σχέδια εξελίξεις ηλεκτροκίνηση λογισμικά

H Stellantis στοχεύει σε επιπλέον έσοδα ύψους πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ  μέχρι το 2030 από προϊόντα Λογισμικού για οχήματα. Περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ εσόδων σε ετήσια βάση μέχρι το 2026 και περίπου 20 δισεκατομμύρια μέχρι το 2030, τα οποία θα προέρχονται από προϊόντα λογισμικού και συνδρομές.Μέχρι το 2030 αναμένεται να κινούνται 34 εκατομμύρια συνδεδεμένα αυτοκίνητα, ενώ η πλειοψηφία των νέων οχημάτων από το 2024 θα μπορούν να αναβαθμίζονται διαδικτυακά.

Τρεις νέες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης θα αναπτυχθούν από το 2024: STLA Brain, STLA SmartCockpit, και STLA AutoDrive.Στρατηγικές συμμαχίες με εταιρείες όπως η Foxconn και Waymo θα συνεχίσουν να οδηγούν την καινοτομία και την αποδοτικότητα μαζί με την τεχνογνωσία της Stellantiis. Επιπλέον θα υπάρχουν στο δυναμικό 4.500 νέοι μηχανικοί λογισμικού μέχρι το 2024.

Σήμερα, η Stellantis διαθέτει 12 εκατομμύρια διασυνδεδεμένα οχήματα σε όλο τον κόσμο. Αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί στα 26 εκατομμύρια οχήματα μέχρι το 2026 αναπτύσσοντας έσοδα 4 δισεκατομμυρίων ευρώ και στα 34 εκατομμύρια οχήματα μέχρι το 2030 με ετήσια έσοδα περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ήδη οχήματα του Ομίλου, όπως το νέο ηλεκτρικό FIAT 500, το νέο Jeep Compass και οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio, μέσω του καινοτόμου συστήματος πολυμέσων Uconnect προσφέρουν μια σειρά υπηρεσιών, αλλά και δυνατότητα αναβαθμίσεων του λογισμικού τους μέσω του διαδικτύου. 

Το 2024 θα παρουσιαστούν τρεις νέες τεχνολογικές πλατφόρμες, οι οποίες θα εφαρμοστούν στις τέσσερις βασικές αρχιτεκτονικές οχημάτων της Stellantis.Μέσω του λογισμικού και στοιχείων “on-demand”, η Stellantis προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τα οχήματα τους με βάση τις ανάγκες τους, μέσω των διαδικτυακών αναβαθμίσεων, ενισχύοντας έτσι τη σχέση μεταξύ του οχήματος και του χρήστη. Μέχρι σήμερα, η Stellantis έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 6 εκατομμύρια αναβαθμίσεις μέσω διαδικτύου και στοχεύει να προσφέρει μέχρι το 2026 αναβαθμίσεις τουλάχιστον σε τριμηνιαία βάση..

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top