Nissan: Πόσα νέα μοντέλα ετοιμάζει

Τα σχέδια της για την ηλεκτροκίνηση

Nissan νέα μοντέλα ηλεκτροκίνηση

Θέτοντας την ηλεκτροκίνηση στον πυρήνα της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της, με το Nissan Ambition 2030, η εταιρεία στοχεύει να επιταχύνει τον “εξηλεκτρισμό” της γκάμας των οχημάτων της και το ποσοστό της τεχνολογικής καινοτομίας με επενδύσεις 2 τρισεκατομμυρίων γιεν, τα επόμενα πέντε χρόνια. Παράλληλα, με το λανσάρισμα 20 νέων μοντέλων τύπου EV και e-POWER τα επόμενα πέντε χρόνια, η Nissan σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό πωλήσεων “εξηλεκτρισμένων” μοντέλων στις μεγάλες αγορές έως το οικονομικό έτος 2026


Η Nissan σκοπεύει να λανσάρει EV με τις δικές της μπαταρίες στερεάς κατάστασης (ASSB) μέχρι το οικονομικό έτος 2028 και να ετοιμάσει ένα πιλοτικό εργοστάσιο στη Γιοκοχάμα από το οικονομικό έτος 2024. Με την εισαγωγή των πρωτοποριακών ASSB, η Nissan θα είναι σε θέση να επεκτείνει την προσφορά EVς σε όλα τις κατηγορίες με ακόμα πιο δυναμικές επιδόσεις.

Μειώνοντας το χρόνο φόρτισης στο ένα τρίτο, οι ASSBs θα κάνουν τα EVs πιο αποτελεσματικά και πιο προσβάσιμα. Επιπλέον, η Nissan αναμένει από τις ASSBs να μειώσει το κόστος των πακέτων μπαταριών στα 75 $ ανά kWh έως το οικονομικό έτος 2028 και στοχεύει να το μειώσει περαιτέρω στα 65 $ ανά kWh για να επιτύχει ισοτιμία κόστους μεταξύ ηλεκτρικών και βενζινοκίνητων οχημάτων στο μέλλον.


Η Nissan επιδιώκει να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα τροφοδοσίας μπαταριών για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση οχημάτων και να υποστηρίξει τον αυξανόμενο αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων που χρησιμοποιούνται.

Σε συνεργασία με τους εταίρους της, η Nissan σκοπεύει να αυξήσει την παγκόσμια ικανότητα παραγωγής μπαταριών σε 52 GWh έως το οικονομικό έτος 2026 και 130 GWh έως το οικονομικό έτος 2030.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top