BMW eDrive Zones: Μπαίνουν αυτόματα στην ηλεκτρική λειτουργία

Σε ποιές πόλεις λειτουργεί το σύστημα που δίνει και...μπόνους

BMW eDrive Zones αυτόματη ηλεκτρική λειτουργία πόλεις

Το BMW Group εισάγει την καινοτόμα υπηρεσία eDrive Zones σε 20 ακόμα Ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Κοπεγχάγη, η Βερόνα και η Τουλούζη. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά 138 πόλεις στην Ευρώπη επωφελούνται τώρα από αυτή την πρωτοποριακή τεχνολογία. Η υπηρεσία αναμένεται να λανσαριστεί του χρόνου σε τουλάχιστον 30 πόλεις ακόμα σε όλο τον κόσμο.


Με την υπηρεσία eDrive Zone, η μετάβαση στο ηλεκτρικό πρόγραμμα λειτουργίας γίνεται αυτόματα στα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW όταν εισέρχονται σε κέντρα πόλεων. Στη συνέχεια, τα plug-in μοντέλα κινούνται με μηδενικούς ρύπους – όπως τα αμιγώς ηλεκτρικά – και με χαμηλό κόστος καυσίμου, καθώς οι ηλεκτροκινητήρες είναι πολύ πιο αποδοτικοί από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στην κυκλοφορία της πόλης. Το όχημα αναγνωρίζει τις καθορισμένες ζώνες χρησιμοποιώντας τεχνολογία geofencing και GPS.

Η αυτοματοποιημένη λειτουργία eDrive διατίθεται στάνταρ σε πολλά από τα υφιστάμενα και σε όλα τα μελλοντικά plug-in υβριδικά μοντέλα BMW. Οι οδηγοί ανταμείβονται με πόντους επιβράβευσης (bonus points) για κάθε χιλιόμετρο που διανύουν αμιγώς με ηλεκτροκίνηση – και με διπλάσιους πόντους σε περιοχή eDrive Zone – που μπορούν να εξαργυρώνονται ως πίστωση φόρτισης. Από την άλλη, οι οδηγοί μπορούν επίσης να συλλέγουν πόντους επιβράβευσης κατά τη φόρτιση του οχήματός τους.


Οι 20 νέες πόλεις που προστίθενται είναι οι εξής: Aberdeen, Bregenz, Brescia, Bristol, Cambridge, Cardiff, Copenhagen, Cork, Coventry, Florence, Klagenfurt, Lille, Matosinhos, Naples, Oeiras, Oxford, Sheffield, St. Pölten, Toulouse και Verona.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top