Αυτό είναι το νέο Toyota Aygo X -Πότε έρχεται 

Προηγμένο τεχνολογικά και οικονομικό 

Toyota Aygo X παρουσίαση

Η Toyota παρουσίασε το νέο  Aygo X το οποίο πατάει στη νέα πλατφόρμα GA–B της Toyota, στην οποία βασίζονται ήδη το Yaris και το νέο Yaris Cross.Πολύ κοντά σχεδιαστικά στο πρωτότυπο Aygo X prologue, το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του με μήκος 3.700 χλστ. με πλάτος 1,74 μ. και ύψος 1,51 μ. με αυξημένο κατά 90 χλστ. το μεταξόνιό του. Μεγαλύτερη είναι και η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 11 χλστ. 


Στο εσωτερικό το νέο Aygo X διαθέτει οθόνη αφής 9 ιντσών, με συνδεσιμότητα Toyota Smart Connect  μέσω Android Auto και Apple CarPlay.. Διατίθεται σε συνεργασία με την JBL ένα νέο ηχοσύστημα 300W ενώ όσον αφορά τον εξοπλισμό ασφαλείας υπάρχει το πακέτο Toyota Safety Sense με  Pre-Collision System, Pedestrian Detection, Cyclist Detection, Collision Mitigation Support, Intelligent Adaptive Cruise Control, Lane Trace Assist και Emergency Steering Assist.

Οι χώροι για τους επιβάτες είναι πολύ καλοί για την κατηγορία του με τον χώρο αποσκευών στα 231 λίτρα τιμή  που φτάνει στα  829 λτ. με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα.


Το νέο Toyota Aygo X στην «καρδιά» του θα έχει 3κύλινδρο 12 βάλβιδο κινητήρα 998 κ.εκ.  με απόδοση 72 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και ροπή 93 Nm στις 4.400 σ.α.λ.Το μοτέρ θα συνεργάζεται είτε με κιβώτιο τύπου CVT είτε με χειροκίνητο 5 σχέσεων.Η μέση κατανάλωση καυσίμου θα είναι 4,7 λιτ./100 χλμ. με 107 gr/χλμ. CO2. (Εξαιρείται από τέλη κυκλοφορίας). Τα 0-1200 χλμ./ώρα θα έρχονται σε  15,5 δευτερόλπετα με το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και 15,6 δευτερόλεπτα με τα αυτόματο CVT. Η τελική ταχύτητα θα είναι  151 και 158 χλμ./ώρα, αντίστοιχα . Το νέο μοντέλο θα έρθει στις αρχές του 2022. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top