Το Hyundai IONIQ 5 αναδείχθηκε “Γερμανικό αυτοκίνητο της χρονιάς 2022”  

Στην κατηγορία “Νέα Ενέργεια” 

Hyundai IONIQ 5 “Γερμανικό αυτοκίνητο της χρονιάς 2022” “Νέα Ενέργεια"

Το IONIQ 5 είναι το πρώτο μοντέλο της νέας μάρκας IONIQ της Hyundai που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στα ηλεκτρικά (EV) οχήματα. Βασίζεται στην Electric Global Modular Platform (E-GMP) που αναπτύχθηκε από το Hyundai Motor Group αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα. Η E-GMP επιτρέπει στο IONIQ 5 να έχει μοναδικές αναλογίες σε ένα επιμήκη μεταξόνιο. Οι πελάτες του IONIQ 5 μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μπαταρίες – 58 kWh και 72,6 kWh – και κίνηση σε όλους τους τροχούς ή στους πίσω τροχούς. Ανάλογα με τη διαμόρφωση, το μεσαίο CUV της Hyundai επιτυγχάνει ισχύ έως και 225 kW και προσφέρει μέγιστη αυτονομία έως και 481 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, σύμφωνα με τα πρότυπα WLTP.  

Μοναδική στην κατηγορία είναι η προηγμένη τεχνολογία φόρτισης 800 volt του αυτοκινήτου, η οποία επιτρέπει και στις δύο επιλογές μπαταριών να φορτίζουν από 10 έως 80% της χωρητικότητάς τους μέσα σε 18 μόλις λεπτά σε σταθμούς εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης. Επιπλέον, η λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L) του μοντέλου διασφαλίζει ότι οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν ή να φορτίζουν ελεύθερα οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή, όπως φορητούς υπολογιστές ή ηλεκτρικά σκούτερ.  

Ολοκαίνουριο και ήδη πραγματικός νικητής, το IONIQ 5 της Hyundai Motor κατέκτησε το βραβείο «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» (GCOTY) 2022 στην κατηγορία «Νέα Ενέργεια». Ως νικητής της κατηγορίας, το αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο CUV της Hyundai εντάσσεται αυτόματα στον τελικό του GCOTY. Το IONIQ 5 θα διαγωνιστεί με τους νικητές των κατηγοριών «Compact», «Premium», «Luxury» και «Performance» και ο τελικός νικητής θα ανακοινωθεί στις 25 Νοεμβρίου 2021. 

Το συνολικό πακέτο του IONIQ 5 δεν έπεισε μόνο τη γερμανική κριτική επιτροπή του αυτοκινήτου της χρονιάς, όπου επικράτησε έναντι ανταγωνιστών όπως η BMW iX και η Mercedes-Benz EQS, αλλά είναι επίσης πολύ δημοφιλές και στους πελάτες.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top