Η BMW επενδύει σε καινοτόμα μέθοδο για την εξόρυξη λιθίου για τις μπαταρίες

Ποια είναι η νέα τεχνολογία 

BMW επένδυση εξόρυξη λίθιο μπαταρίες

Το BMW Group επιταχύνει την επέκταση της ηλεκτροκίνησης και υπολογίζει ότι θα κυκλοφορήσει περίπου δέκα εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στο δρόμο τα επόμενα δέκα χρόνια. Μέχρι το 2030, τουλάχιστον οι μισές από τις παγκόσμιες πωλήσεις του BMW Group προβλέπεται να προέρχονται από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό θα αυξήσει την ανάγκη για λίθιο, μία σημαντική πρώτη ύλη για την παραγωγή κυψελών μπαταριών.

Η Lilac Solutions έχει αναπτύξει και κατοχυρώσει μία τεχνολογία ανταλλαγής ιόντων που θα βελτιώσει σημαντικά την απόδοση, τα κόστη και τη βιωσιμότητα, με την πρώτη ύλη να λαμβάνεται από ταμιευτήρες άλμης, που είναι φυσικές αποθέσεις αλμυρού νερού.Η εταιρεία επιδιώκει να μειώσει σημαντικά τις επιπτώσεις συγκριτικά με τις συμβατικές μεθόδους, προστατεύοντας, την ίδια στιγμή, τις τοπικές κοινότητες και τα οικοσυστήματα. Η τεχνολογία έχει ήδη δοκιμαστεί σε επίπεδο αρχικών πιλοτικών δοκιμών και πρέπει τώρα να δείξει τις δυνατότητες κλιμάκωσης και εκβιομηχάνισής της.

Η διαδικασία θα μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί σε αλυκές σε όλο τον κόσμο, ακόμα και αν έχουν χαμηλή περιεκτικότητα λιθίου.Το BMW Group προμηθεύει τους κατασκευαστές κυψελών μπαταριών με λίθιο που έχει εξορυχθεί υπεύθυνα.Γι’ αυτή την πρώτη ύλη, το τμήμα Προμηθειών του BMW Group έχει εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα και προμηθεύεται λίθιο απευθείας από τα ορυχεία το οποίο διαθέτει σε προμηθευτές κυψελών μπαταριών. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία δημιουργεί απόλυτη διαφάνεια ως προς την προέλευση και τις μεθόδους εξόρυξης του υλικού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top