Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό  Kia EV6 

Πότε θα το δούμε στους δρόμους

Kia EV6 

Το EV6 είναι το πρώτο μοντέλο της Kia που βασίζεται στην ειδική νέα πλατφόρμα της εταιρείας αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV).Κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διάφορες εκδόσεις κινητήρων και μπαταριών μεγάλης αυτονομίας.Το EV6 προσφέρεται σε μια ευρεία γκάμα εκδόσεων μηδενικών εκπομπών, συμπεριλαμβανομένων των long-range (υψηλής αυτονομίας) μπαταριών (77,4 kWh) και standard-range (στάνταρ αυτονομίας) μπαταριών (58,0 kWh) ενώ το EV6 GT θα διαθέτει μόνο μπαταρία υψηλής αυτονομίας.

Η έκδοση 2WD με μπαταρία 77,4 kWh μπορεί να κινηθεί για πάνω από 510 χιλιόμετρα, με μία μόνο φόρτιση στο συνδυασμένο κύκλο WLTP. Με μέγιστη ροπή 605 Nm διαθέσιμη στην έκδοση AWD, το EV6 μπορεί να επιταχυνθεί για το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία των 77,4 kWh συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 168 kW (229 PS) που κινεί τους πίσω τροχούς και για τα μοντέλα AWD με δυο ηλεκτρικούς κινητήρες που τροφοδοτούν τον εμπρός και τον πίσω άξονα παράγοντας συνολικά 239kw(325ps).

Το EV6 με την μπαταρία 58,0 kWh μπορεί να επιταχυνθεί κάνοντας  το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα, με διαθέσιμη μέγιστη ροπή 605 Nm στην έκδοση AWD. Η μπαταρία 58,0 kWh συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 125 kW που κινεί τους πίσω τροχούς:  τα μοντέλα AWD διαθέτουν δυο ηλεκτρικούς κινητήρες, που τροφοδοτούν τον εμπρός και πίσω άξονα παράγοντας συνδυαστικά 173kw(235ps).  Η ικανότητα φόρτισης 800V σημαίνει ότι το EV6 μπορεί να φτάσει από το 10% έως το 80% φόρτισης της μπαταρίας σε μόλις 18 λεπτά, ενώ η έκδοση GT, σχεδιασμένη για τους οδηγούς που επιθυμούν μία συναρπαστική εμπειρία οδήγησης, μπορεί να καλύψει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα στα 260 χλμ./ώρα.

Το EV6 προσφέρει κορυφαία επίπεδα ασφάλειας και ευκολίας χάρη στην ενισχυμένη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS). Συμβάλλουν στη μείωση πολλών εγγενών κινδύνων και πιέσεων από την οδήγηση, προστατεύοντας τόσο τους επιβάτες όσο και τους άλλους χρήστες του δρόμου σε κάθε ταξίδι.

Εντυπωσιακό είναι το Safe Exit Assist (SEA) βοηθά τους ανθρώπους να αποφεύγουν τυχόν συγκρούσεις με το όχημα που ακολουθεί κατά την έξοδό τους από το EV6. Όταν ένας επιβάτης ανοίγει την πόρτα προκειμένου να βγει από το αυτοκίνητο σε μια στάση το σύστημα προειδοποιεί εάν εντοπιστεί ένα όχημα που πλησιάζει από πίσω. Το SEA βοηθά επίσης να παραμένει η πίσω πόρτα κλειστή μέσω της λειτουργίας της ηλεκτρονικής παιδικής κλειδαριάς.Το EV6 θα κατασκευάζεται στη Νότια Κορέα. Θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες παγκόσμιες αγορές από το δεύτερο εξάμηνο του 2021, με τις online κρατήσεις  να ξεκινούν από τις 30 Μαρτίου σε ορισμένες αγορές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top