Ούτε ο πάγος και το χιόνι σταματούν το MINI John Cooper Works

Με ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά 

MINI John Cooper Works ελαστικά χιόνια

Το MINI John Cooper Works GP είναι το ταχύτερο μοντέλο της Βρετανικής πολυτελούς μάρκας με έγκριση τύπου για χρήση στο δρόμο καθώς επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,2 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 265 km/h. Κάτι το οποίο ασφαλώς ισχύει και για το χειμώνα, αφού η MINI προσφέρει χειμερινά ελαστικά ειδικά σχεδιασμένα γι’ αυτό τον υπεραθλητή.  Τα ελαστικά υπερυψηλών επιδόσεων που αναπτύχθηκαν από τον κατασκευαστή ελαστικών Hankook για την κρύα εποχή του χρόνου, επιτρέπουν στους οδηγούς να απολαμβάνουν την εξαιρετική ισχύ και την αγωνιστική αίσθηση του MINI John Cooper Works GP ακόμα και στο χιόνι.


Ελαστικά Winter icept evo 2, σε διάσταση: 195/45 R18 87H XL  διατίθενται για το μοντέλο υψηλών επιδόσεων και τοποθετούνται σε αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου John Cooper Works 18-ιντσών. Ειδικότερα, ένα ασύμμετρο σχέδιο πέλματος με ειδικά σχεδιασμένες σχισμές και αυλακώσεις βελτιστοποιεί τόσο την ελκτική πρόσφυση όσο και το φρενάρισμα σε δρόμους καλυμμένους με χιόνι.

Με την αυξημένη πρόσφυση των χειμερινών ελαστικών, το MINI John Cooper Works GP, που κατασκευάζεται σε περιορισμένο αριθμό μόλις 3.000 αντιτύπων, είναι τέλεια εξοπλισμένο για αποδράσεις στα χιόνια. Ο δίλιτρος, τετρακύλινδρος κινητήρας τεχνολογίας MINI TwinPower Turbo αποδίδει μέγιστη ισχύ 306 ίππους  και μέγιστη ροπή 450 Nm. Αυτή η συμπυκνωμένη ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, που φοράνε τα ειδικά χειμερινά ελαστικά UHP, μέσω ενός 8-τάχυτου κιβωτίου Steptronic, το οποίο μετατρέπει την κινητήρια ισχύ σε συναρπαστικές επιδόσεις χωρίς απώλειες χάρη σε ένα ενσωματωμένο μπλοκέ διαφορικό.


Το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό συνεργάζεται με το δυναμικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας DSC (Dynamic Stability Control) και λειτουργεί ως συμπλέκτης μείωσης της διαφοράς ταχύτητας μεταξύ του εμπρός αριστερού και δεξιού τροχού. Σε υψηλές απαιτήσεις φορτίου, μπορεί να δημιουργηθεί ένα ποσοστό εμπλοκής έως 31%. Εξάλλου, τα βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά πρόσφυσης των χειμερινών ελαστικών αυξάνουν την αποτελεσματικότητα του σπορ συστήματος φρένων του MINI John Cooper Works GP. Αυτό αποτελείται από δισκόφρενα με 4-πίστονες σταθερές δαγκάνες μπροστά και μονοπίστονες πλευστές δαγκάνες στους πίσω τροχούς.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top