MINI Vision Urbanaut: το σαλόνι του σπιτιού σας δεν έχει τέτοιες ανέσεις

Ιδανικό για ταξίδια και ...χαλάρωση

MINI Vision Urbanaut

Εκφράζοντας μία πρωτοποριακή φιλοσοφία χώρου, το MINI Vision Urbanaut σχεδιάστηκε από μέσα προς τα έξω. Οι σχεδιαστές δημιούργησαν την εμπειρία ενός ευρύχωρου εσωτερικού, πριν εξελίξουν το εξωτερικό, χρησιμοποιώντας κατόψεις, κομμάτια επίπλων και ξύλινα μοντέλα υπό κλίμακα ως ενδεικτικά του μεγέθους. Κατά τη διάρκεια του project, επαυξημένη πραγματικότητα (AR) εφαρμόστηκε για τη δημιουργία ενός ψηφιακού μοντέλου, το οποίο στη συνέχεια βελτιστοποιήθηκε συστηματικά. Ασυνήθιστα ψηλό για MINI, αλλά με μήκος μόλις 4,46 m, το MINI Vision Urbanaut διαθέτει ένα εσωτερικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως παρέχοντας μία διαφορετική ευκολία κινήσεων μέσα στο αυτοκίνητο.


Έχοντας επινοηθεί εξ αρχής ως ηλεκτροκίνητο όχημα, με λειτουργίες αυτοματοποιημένης οδήγησης, το MINI Vision Urbanaut έδωσε στους σχεδιαστές μεγάλα περιθώρια ελευθερίας στον σχεδιασμό εσωτερικού και εξωτερικού.Το εσωτερικό του MINI Vision Urbanaut προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για ταξίδια, αλλά ταυτόχρονα είναι ο σκοπός του ταξιδιού. Φτάνοντας στον επιλεγμένο προορισμό, μπορεί να μεταμορφώνεται σε living room με μερικά απλά βήματα. Οι επιβάτες εισέρχονται στη φουτουριστική καμπίνα μέσω μιας μεγάλης συρόμενης πόρτας στο πλάι του αυτοκινήτου. 


Μία εξαιρετικά ευέλικτη τετραθέσια διάταξη είναι η βάση για ένα φωτεινό εσωτερικό. Τα δύο εμπρός καθίσματα είναι σχεδιασμένα για να περιστρέφονται, ενώ η πλάτη του μεγάλου πίσω καθίσματος αναδιπλώνεται χειροκίνητα (πίσω αριστερό κάθισμα) και περιστρέφεται (δεξί πίσω κάθισμα). Όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, το ταμπλό χαμηλώνει και η περιοχή του οδηγού μετατρέπεται σε μία άνετη καθιστική γωνιά - το ‘daybed’. Επιπλέον, το παρμπρίζ μπορεί να ανοίγει προς τα πάνω όταν είναι σταματημένο το αυτοκίνητο, για να δημιουργεί ένα είδος μπαλκονιού στο δρόμο (Street Balcony). Αυτό αυξάνει την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και δημιουργεί μία αίσθηση αυξημένης ευρυχωρίας.  


Το πιο σκοτεινό πίσω τμήμα της καμπίνας προσφέρει ένα πιο ήσυχο περιβάλλον – την αναπαυτική γωνιά (Cosy Corner). Εδώ, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν λίγο ποιοτικό χρόνο για τους ίδιους. Μια υφασμάτινη γέφυρα ‘Loop’ εκτείνεται πάνω από τα καθίσματα και προσφέρει τη δυνατότητα κρυφού φωτισμού LED. Μεταξύ του Cosy Corner και της περιοχής του οδηγού βρίσκεται το ανοιχτό και ευάερο κεντρικό τμήμα του αυτοκινήτου που προσφέρει ταχεία πρόσβαση σε όλα τα καθίσματα. Με την πόρτα ανοιχτή, μπορεί κάποιος να καθίσει ακόμα και στο πάτωμα. Στην πλευρά του αυτοκινήτου απέναντι από την πόρτα εισόδου βρίσκεται ένα ενσωματωμένο τραπεζάκι με ένα φυτό ως τελική πινελιά στον εξοπλισμό του εσωτερικού. Το τραπεζάκι σηματοδοτεί το νέο κεντρικό σημείο του αυτοκινήτου – τον χώρο συνάντησης και επικοινωνίας των επιβατών.  


 Διαισθητικές, διακριτικές λύσεις διεπαφής χρήστη επιτρέπουν την κατάργηση χειριστηρίων όπως διακόπτες η μπουτόν. Αυτό δημιουργεί μία μινιμαλιστική αίσθηση χώρου χωρίς περιττά στοιχεία που όμως διατηρεί πλήρη συνδεσιμότητα. Η αρχή της ‘φυσικής διάδρασης’ υπογραμμίζεται από την ‘αναλογική’ απτική εμπειρία ενεργοποίησης ενός χαρακτηριστικού, π.χ. η δια της αφής ενεργοποίηση του Loop πάνω από τα πίσω καθίσματα. Το στρογγυλό όργανο βρίσκεται τώρα στη μέση του αυτοκινήτου – το νέο κέντρο δράσης – και φέρνει πληροφορίες στο σημείο που συναντώνται οι επιβάτες.

Το MINI Token βρίσκεται στο επίκεντρο της εμπειρίας με το MINI Vision Urbanaut Έχει σχεδόν το μέγεθος μιας αγχολυτικής πέτρας (worry stone) και ενεργοποιεί τις τρεις προκαθορισμένες στιγμές MINI – Chill, Wanderlust και Vibe – όταν τοποθετείται στις ειδικά σχεδιασμένες υποδοχές του τραπεζιού στο κέντρο του αυτοκινήτου. Έχουν επινοηθεί και άλλες στιγμές MINI, όπως το ‘My MINI moment’. Εδώ, το MINI Token μπορεί να προγραμματιστεί για να προσφέρει ένα άλλο είδος εξατομικευμένης εμπειρίας, στην οποία ο χρήστης μπορεί να διαμορφώσει το περιβάλλον που επιθυμεί – κρυφός φωτισμός, μουσική και άλλα – και να το ανακαλεί άμεσα αργότερα. 


Στο MINI moment Vibe, το MINI Vision Urbanaut γίνεται εξωστρεφές, και προσφέρει μία εμπειρία κοινωνικότητας και διάδρασης. Ανοίγοντας την πλαϊνή πόρτα και αναδιπλώνοντας το παρμπρίζ δημιουργείται ένα σκηνικό υποδοχής που θολώνει τα όρια μεταξύ εξωτερικού και εσωτερικού. Εν μέσω μιας πανδαισίας χρωμάτων από βαθύ πορφυρό και μαύρο με τυρκουάζ λεπτομέρειες, το MINI Vision Urbanaut προσφέρει ένα κεντρικό σημείο συνάντησης, ήσυχο ή θορυβώδες. Το κεντρικό στρογγυλό όργανο γίνεται κέντρο ελέγχου πολυμέσων. Ένα animation γραφικών ισοσταθμιστών που κινείται στο ρυθμό τη μουσικής προβάλλεται στις επιφάνειες των εμπρός/πίσω ζαντών και του Loop πάνω από τον πάγκο των πίσω καθισμάτων, δημιουργώντας μία ευχάριστη ατμόσφαιρα. Για όσους το επιθυμούν, μπορεί να αρχίσει να μοιάζει ακόμα και με φορητό ηχοσύστημα τύπου boombox. 


Η φιλοσοφία του MINI Vision Urbanaut περιλαμβάνει υπηρεσίες σχεδιασμένες για να αναδείξουν τη χρήση του αυτοκινήτου σε μία πλούσια και συνδεδεμένη εμπειρία χρήστη. Για παράδειγμα, το MINI Vision Urbanaut μπορεί να ανοίγει μέσω έξυπνων συσκευών – επομένως επειδή πρόκειται για ένα όχημα που προορίζεται για το μέλλον, μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό οποιοσδήποτε από ένα συγκεκριμένο οικογενειακό ή φιλικό κύκλο. Playlists, audio books ή podcasts κατάλληλα για τη διαδρομή και τη στιγμή είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σε στιγμές ‘Wanderlust’.  Ένα προσωπικό planner ταξιδιού περιλαμβάνει εξατομικευμένες συμβουλές και σημεία ενδιαφέροντος (POI), αλλά και υποδείξεις από την Κοινότητα MINI. Προτάσεις και επιλογές γίνονται ανάλογα με τις επιθυμίες.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top