Αυτή είναι η νέα BMW X2 xDrive25e

Το  πρώτο Sports Activity Coupe με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης

BMW X2 xDrive25e

Η νέα BMW X2 xDrive25e είναι το πρώτο Sports Activity Coupe (SAC) που υπόσχεται εξαιρετική απόδοση και μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων, χάρη σε μία plug-in υβριδική φιλοσοφία κίνησης. Η έξυπνα ελεγχόμενη αλληλεπίδραση μεταξύ ενός τρικύλινδρου κινητήρα καύσης και ενός ηλεκτροκινητήρα διασφαλίζει εξαιρετικά αποδοτική λειτουργία για την BMW X2 xDrive25e αλλά και τη χαρακτηριστική οδηγική απόλαυση της μάρκας.

Όπως ο σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας, η μπαταρία υψηλής τάσης που τον τροφοδοτεί με ενέργεια προέρχεται από την τέταρτη και τελευταία γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, η οποία έχει εξελιχθεί ειδικά για plug-in υβριδικά μοντέλα. Αποδίδει ισχύ 70 kW/95 hp, ροπή 165 Nm και μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου ενός σταδίου.

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης 1.5L αποδίδει μέγιστη ισχύ 125 ίππους και μέγιστη ροπή 220 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου κιβωτίου Steptronic. Έτσι δημιουργείται ένα σύστημα τετρακίνησης, ειδικά σχεδιασμένο για υβριδικό μοντέλο, που χαρίζει στη νέα BMW X2 xDrive25e ένα επίπεδο ευελιξίας απαράμιλλο στο περιβάλλον του ανταγωνισμού. Επιπλέον, η μεταφορά ισχύος στους εμπρός και πίσω τροχούς είναι ταχεία και προσαρμοσμένη με ακρίβεια στη εκάστοτε οδηγική κατάσταση, υπό όλες τις καιρικές και οδικές συνθήκες, διασφαλίζοντας κορυφαία επίπεδα ελκτικής πρόσφυσης και ευστάθειας.


Το άθροισμα της ισχύος του θερμικού κινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα είναι 220 hp. Η μέγιστη συνδυασμένη ροπή και των δύο κινητήριων μονάδων είναι 385 Nm. Κατά τη εκκίνηση και την επιτάχυνση, η άμεση παραγωγή ισχύος του ηλεκτροκινητήρα προσφέρει μία εξαιρετικά ευαίσθητη απόκριση στο πάτημα του γκαζιού. Η νέα BMW X2 xDrive25e ολοκληρώνει το σπριντ 0 - 100 km/h σε 6,8 δευτερόλεπτα. Επίσης, στις απότομες επιταχύνσεις και στις προσπεράσεις, η ηλεκτρική υποβοήθηση του συστήματος κίνησης ενισχύει σημαντικά το σπορ χαρακτήρα του οχήματος. Η μέγιστη ταχύτητα της BMW X2 xDrive25e είναι 195 χλμ./ώρα.

Ο οδηγός μπορεί να επηρεάσει το πρόγραμμα λειτουργίας με τη βοήθεια του διακόπτη eDrive στην κεντρική κονσόλα. Εναλλακτικά, αντί της στάνταρ ρύθμισης AUTO eDRIVE, μπορεί να ενεργοποιηθεί το MAX eDrive mode, με το οποίο η νέα BMW X2 xDrive25e αναπτύσσει τελική ταχύτητα έως 135 χλμ./ώρα αποκλειστικά μέσω του ηλεκτροκινητήρα.Το SAVE BATTERY mode επιτρέπει τη διατήρηση του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή την αύξηση αυτής μέσω ανάκτησης ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να γίνει οικονομία στη χρήση ενέργειας για να αξιοποιηθεί αργότερα στο πρόγραμμα αμιγούς ηλεκτροκίνησης σε αστικές περιοχές.

Ο ηλεκτροκινητήρας αυξάνει την απόδοση του συστήματος κίνησης στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων υποστηρίζοντας τον θερμικό κινητήρα σε οποιοδήποτε στάδιο λειτουργίας του.Η ενέργεια για την ηλεκτροκίνηση είναι αποθηκευμένη σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία κυψελών, η μπαταρία υψηλής τάσης έχει ιδιαίτερα υψηλή ενεργειακή πυκνότητα.

Με ακαθάριστο ενεργειακό περιεχόμενο 10,0 kWh, προσφέρει στη νέα BMW X2 xDrive25e ηλεκτρική αυτονομία έως 57 km στον επίσημο Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών. Κατά συνέπεια, μπορεί να διανύσει μεγάλο μέρος των καθημερινών διαδρομών, όπως οι μετακινήσεις προς και από την εργασία, μόνο με την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα και με μηδενικούς ρύπους.


Στο πλαίσιο του BMW Charging, ένας επιτοίχιος φορτιστής BMW i Wallbox διατίθεται για πολύ γρήγορη, πρακτική και αποδοτική φόρτιση στο σπίτι. Η κάρτα φόρτισης BMW Charging Card επιτρέπει την πρόσβαση σε περισσότερους από 320.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε όλο τον κόσμο.Μία πλήρως αποφορτισμένη μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε μία οικιακή ηλεκτρική πρίζα μέσα σε πέντε ώρες περίπου, με το 80% της συνολικής της χωρητικότητας να επιτυγχάνεται μετά από 3,8 ώρες. Μία 100% φόρτιση μιας άδειας μπαταρίας σε επιτοίχιο φορτιστή BMW i Wallbox διαρκεί περίπου 3,2 ώρες, με το 80% της συνολικής της χωρητικότητας να ανακτάται μετά από 2,4 ώρες.


Η ειδικά σχεδιασμένη για το μοντέλο γκάμα στάνταρ εξοπλισμού της νέας BMW X2 xDrive25e περιλαμβάνει μία ηχητική προειδοποίηση προστασίας πεζών καθώς και ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών, 2-ζωνικό, αυτόματο έλεγχο κλιματισμού και στάνταρ air condition (A/C), που ελέγχεται και απομακρυσμένα με ένα Smartphone μέσω του BMW Connected. Ειδικές ενδείξεις για το υβριδικό μοντέλο στο Control Display παρέχουν πληροφορίες όπως ροή ενέργειας, τρέχον και προηγούμενο επίπεδο κατανάλωσης και αναλογία των συνολικών χιλιομέτρων που καλύπτονται από το όχημα με τον ηλεκτροκινητήρα και τον κινητήρα εσωτερικής καύσης αντίστοιχα. Η νέα BMW X2 xDrive25e διατίθεται σε εκδόσεις Advantage, Advantage Plus, M Sport και M Sport X.


Η παρουσίαση της νέας BMW X2 xDrive25 έγινε διαδικτυακά  από τα ικανότατα στελέχη της Ελληνικής αντιπροσωπείας.Στην φωτογραφία από αριστερα ο Κύριος Κωνσταντίνος Διαμαντής διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας και ο κύριος Αντώνης Αδάναλης, Sales Operations & Electro-Mobility Manager . To λανσάρισμα της νέας BMW X2 xDrive25e ξεκινάει τον Ιούλιο του 2020. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top