Γιατί είναι ξεχωριστές οι νέες BMW R 1250 GS και R 1250 GS Adventure

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους 

BMW R 1250 GS  R 1250 GS Adventure

Τα μοντέλα BMW GS γιορτάζουν φέτος την 40ή τους επέτειο και η BMW Motorrad φρόντισε να παρουσιάσει τις νέες R 1250 GS και R 1250 GS Adventure την κατάλληλη στιγμή. Ακόμα πιο προηγμένες, καινοτόμες και συναρπαστικές – με πολυάριθμα νέα χαρακτηριστικά, άφθονο προαιρετικό εξοπλισμό και γνήσια αξεσουάρ BMW Motorrad. 


Ο θρυλικός δικύλινδρος κινητήρας boxer ουσιαστικά παραμένει ίδιος προσφέροντας μία ανώτερη και πολιτισμένη οδηγική εμπειρία. Διατηρεί τον κυβισμό των 1.254 cm3 και με προδιαγραφές EU5 εξακολουθεί να αποδίδει 100 kW (136 HP).

Χάρη στην τεχνολογία BMW ShiftCam για μεταβλητό χρονισμό και βύθιση βαλβίδων εισαγωγής, αποδίδει υψηλή ισχύ σε όλες τις στροφές, με ομαλή και αθόρυβη λειτουργία και εξαιρετικές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων.


Το Dynamic Traction Control (DTC) διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο οδηγικής ασφάλειας με βέλτιστη πρόσφυση (βασικός εξοπλισμός). Με το νέο, στάνταρ riding mode "Eco" ο αναβάτης  ενθαρρύνεται να οδηγεί όσο το δυνατόν πιο οικονομικά.Προαιρετικά, οι νέες R 1250 GS και R 1250 GS Adventure διατίθενται από το εργοστάσιο με χαρτογραφήσεις “Pro”.

Ο αναβάτης μπορεί τώρα να επιλέγει προγράμματα οδήγησης “Pro” με δυνατότητα παραμετροποίησης από τον ίδιο. Ο δυναμικός έλεγχος φρένου κινητήρα είναι επίσης νέο στοιχείο των Pro riding modes. Χρησιμοποιείται για την αποφυγή ολίσθησης και απώλειας ευστάθειας είτε στο κλείσιμο του γκαζιού ή στο κατέβασμα σχέσης  λόγω υπερβολικού φρένου κινητήρα στον πίσω τροχό.


Η R 1250 GS και η R 1250 GS Adventure είναι οι πιο δημοφιλείς μοτοσικλέτες enduro τουρισμού. Στην τελευταία τους εκδοχή διατίθενται με BMW Integral ABS Pro, στον βασικό εξοπλισμό. Πρόκειται για ένα σύστημα που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στο φρενάρισμα, ακόμα και υπό κλίση, ενώ λειτουργεί και πιο προνοητικά, κατά μία έννοια. Η περαιτέρω διεύρυνση της φιλοσοφίας χαρτογράφησης εντάσσει μερικές νέες λειτουργίες. Για παράδειγμα, η προηγμένη προσαρμογή των χαρακτηριστικών ελέγχου ABS στο αντίστοιχο riding mode.
Το Hill Start Control drive-off assistant προσφέρεται στάνταρ και με τα δύο μοντέλα και διευκολύνει τη στάση και την εκκίνηση σε ανηφορικές και κεκλιμένες επιφάνειες. Το Hill Start Control Pro (HSC Pro) είναι ακόμα πιο εξελιγμένο από το Hill Start Control και παρέχει βελτιωμένη υποβοήθηση εκκίνησης σε όλες τις συνθήκες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top