Ντοκουμέντο: Ο Τάκης Θεοχαράκης με τον αδελφό του Νίκο σε Datsun Fairlady Ζ

Που φυλάσσεται το εξαιρετικά σπάνιο μοντέλο

Datsun Fairlday Τάκης Θεοχαράκης Νίκος Θεοχαράκης

Σας παρουσιάζουμε μια  φωτογραφία πραγματικό ντοκουμέντο όπου ο Τάκης Θεοχαράκης μαζί με τον αδερφό του Νίκο σε παιδική ηλικία κάθονται μέσα σε ένα Datsun Fairlady Ζ που οδηγούσε ο αείμνηστος πατέρας τους, Γιάννης Θεοχαράκης.


Ένα τέτοιο, σπάνιο μοντέλο, φυλάσσεται μαζί με μια πλειάδα ιστορικών μοντέλων Datsun και Nissan, στην ειδική πτέρυγα – μουσείο της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., στον Ασπρόπυργο. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι ο Τάκης Θεοχαράκης έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τα κλασσικά αυτοκίνητα.

Με πολύ δουλειά, κόπο αλλά και μεράκι o κ.Τάκης Θεοχαράκης μαζί με την ομάδα των συνεργατών του, φροντίζει να βρίσκονται αυτά τα σπάνια εκθέματα σε άριστη λειτουργική κατάσταση, αρκετά εκ των οποίων εκτίθενται κατά περιόδους στην κεντρική έκθεση της εταιρείας, επί της Λεωφόρου Αθηνών 169, στην Αθήνα.


Ως γνωστόν, το Fairlady δεν εισήχθη επίσημα στην Ελλάδα. Όμως, ένα τέτοιο αυτοκίνητο “αφίχθη” επί Ελληνικού εδάφους το 1966, προκειμένου να παρουσιαστεί στην 31η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Πιθανολογείται ότι το συγκεκριμένο μοντέλο που έχει η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. στην κατοχή της, είναι αυτό το αυτοκίνητο που βρέθηκε τότε στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, το οποίο και ανακαίνισε η εταιρεία εξ ολοκλήρου !


Η ιστορία επιτυχίας του Z μοντέλου της Nissan ξεκίνησε το 1969 - σχεδόν 50 χρόνια πριν - με την κυκλοφορία του Fairlady Z / Datsun 240Z. Με πέντε διαδοχικές γενιές, το μοντέλο έχει παραμείνει πιστό στο πνεύμα της υψηλής απόδοσης και του διαχρονικού σχεδιασμού.


Ωστόσο, το όνομα Fairlady “εγκαινιάστηκε” με το SPL212/213, το πρώτο sport μοντέλο της Datsun που εξήχθη στην αγορά των ΗΠΑ, το 1960. Στη συνέχεια προέκυψαν πολλές αλλαγές, με πιο χαρακτηριστική αυτή που έφερε το Fairlady SPL311 του 1965.


Παρουσιάζοντας πρόσφατα το ολοκαίνουργιο Fairlady Z, η Nissan επανασυνδέει τη δύναμη του Ζ με το νέο μοντέλο, συνδυάζοντας 50 χρόνια πάθους και κληρονομιάς με τη σύγχρονη τεχνολογία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top