Η Renault World F1 Team στο πόντιουμ των νικητών

Τι έγινε στον συναρπαστικό αγώνα 

Renault World F1 Team GP Imola

H Renault World F1 Team ανέβηκε για 2η φορά, με τη νέα της σύνθεση, στο βάθρο των νικητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Fοrmula1, στο συγκλονιστικό GP της Imola, με τον Daniel Ricciardo να τερματίζει στην 3η θέση. Έτσι, η ομάδα F1 της Renault ανεβαίνει στην 3η θέση και στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.Η αρχή έγινε στο συγκλονιστικό Eifel GP του Nürburgring, με τον Daniel Ricciardo να τερματίζει στην 3η θέση και την ομάδα Formula1 της Renault να ανεβαίνει στο πόντιουμ για πρώτη φορά, εδώ και δέκα χρόνια. 


Στο GP στην Imola της Ιταλίας, ο Daniel ξεκίνησε την κούρσα στην 5η θέση και αμέσως ανέβηκε στην 4η, αξιοποιώντας τη μαλακή γόμα των ελαστικών του και διατηρώντας μια ασφαλή απόσταση από τους Gasly και Leclerc. Μετά την εγκατάλειψη του Gasly, στον Daniel δόθηκε η ευκαιρία να μπει στα πιτς και να αλλάξει σε σκληρή γόμα ελαστικών, διατηρώντας τη θέση του έναντι του Leclerc, παρόλο που ο οδηγός της Ferrari του ασκούσε τρομερή πίεση.  


Ο Perez είχε ήδη προσπεράσει το δίδυμο των Ricciardo – Leclerc. Καθώς όμως το safety car μπήκε στην πίστα, με αφορμή την εγκατάλειψη του Verstapen, στον 51ο γύρο και ο Perez μπήκε για καινούρια ελαστικά, ο Daniel ανέβηκε δύο θέσεις και κράτησε τη δυναμική αυτή, με τα παλιά ελαστικά, μέχρι την ώρα που η καρό σημαία του τερματισμού έπεσε, ανεβάζοντας τη Renault World F1 Team, για 2η φορά φέτος, στο πόντιουμ των νικητών και χαρίζοντας στον Ricciardo το 31ο πόντιουμ της καριέρας του. 

Ο Esteban Ocon, ο έτερος οδηγός της ομάδας, εγκατέλειψε στον 28ο γύρο, πιθανά από κάποιο πρόβλημα στη μετάδοση. Έτσι, η Renault World F1 Team έχει κερδίσει, πλέον, 135 βαθμούς, γεγονός που την κατατάσσει στην 3η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, ενώ μένουν ακόμα 4 αγώνες μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top