Το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία σε αγώνα ταχύτητας

Ποιος ήταν ο βασικός στόχος 

Ηλεκτρικό MINI αγώνας ταχύτητας συμμετοχή

Το πρόγραμμα ‘Vitesco Technologies MINI Electric Racing’ σηματοδότησε την απόλυτη παγκόσμια πρεμιέρα – τον πρώτο αγώνα ταχύτητας ενός ηλεκτρικού MINI στην ιστορία που συμμετείχε στην τελευταία ειδική διαδρομή του Ρουμανικού Πρωταθλήματος Αναβάσεων (Romanian National Hill Climb ​​Championship), το Opel Brașov Trophy, το Σαββατοκύριακο 9-11 Οκτωβρίου.


Στόχος του προγράμματος ήταν η προετοιμασία ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου βασισμένου στο νέο MINI Cooper SE, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη στις δυναμικές επιδόσεις ενός MINI, αλλά και τις δυνατότητες της τεχνολογίας εξηλεκτρισμού του BMW Group. Η εμπλοκή της Vitesco Technologies – μιας εταιρείας τεχνολογίας που περιλαμβάνει λύσεις εξηλεκτρισμού 48-volt, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μονάδες ισχύος για υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα – στοχεύει στη βελτιστοποίηση του συστήματος κίνησης του MINI Cooper SE για αγωνιστικές συνθήκες.

Η Automobile Bavaria παρείχε τεχνική υποστήριξη και αγωνιστική προετοιμασία, ενώ η Michelin προσέφερε τα ελαστικά για συμμετοχή σε διάφορους αγώνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top