Τι είναι το ServCity και ο ρόλος της Nissan

Και πάλι πρωταγωνιστής το LEAF 

ServCity Nissan LEAF

Το ServCity, το νεότερο ερευνητικό πρόγραμμα αυτόνομων υπηρεσιών κινητικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, ξεκίνησε αυτό το μήνα για να βοηθήσει τις πόλεις να αξιοποιήσουν τις τελευταίες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης των οχημάτων και να τις ενσωματώσουν με επιτυχία σε ένα σύνθετο αστικό περιβάλλον.  


Το ServCity χρηματοδοτείται από κοινού από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τη βιομηχανία, μέσω του κυβερνητικού ταμείου ευφυούς κινητικότητας ύψους 100 εκατομμυρίων λιρών που το διαχειρίζεται το Κέντρο Συνδεδεμένων και Αυτόνομων Οχημάτων (CCAV) και υλοποιείται από το βρετανικό γραφείο καινοτομίας, Innovate UK. Για πάνω από 30 μήνες, πέντε συνεργάτες, η Nissan, το Connected Places Catapult, η TRL, η Hitachi, το Πανεπιστήμιο του Nottingham και η SBD Automotive,  θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός σχεδίου που θα αντιμετωπίζει άμεσα τα εμπόδια που λειτουργούν ανασταλτικά στην ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων στις πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου. 


Το ServCity αξιοποιεί την εμπειρία και την εξειδίκευση που αποκτήθηκε μέσω του έργου HumanDrive. Έχοντας ολοκληρωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, αυτό το έργο εξέτασε την αυτόνομη οδήγηση σε επαρχιακούς δρόμους και σε αυτοκινητόδρομους, ξεπερνώντας προκλήσεις όπως υποχρεωτική κυκλική πορεία, δρόμους υψηλής ταχύτητας, χωρίς διαγράμμιση, χωρίς σήμανση αλλά και κράσπεδα. Με την δρομολόγηση του 100% ηλεκτρικού Nissan LEAF, το έργο ολοκληρώθηκε με την Grand Drive, τη μεγαλύτερη και πιο πολύπλοκη μονάδα αυτόνομης οδήγησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε διαδρομές  από το Cranfield έως το Sunderland. Τα δεδομένα και η μάθηση που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του HumanDrive, αποτελούν τεράστια συμβολή στην ολοκλήρωση του νέου εγχειρήματος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top