Η Renault με τα CLIO και ZOE βρέθηκε στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων

Δείτε πόσα αυτοκίνητα πούλησαν 

Renault CLIO Renault ZOE πωλήσεις

Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, μετά από ένα δύσκολο 1ο εξάμηνο εξαιτίας της πανδημίας,κατέγραψε πτώση στις πωλήσεις της τάξης του 28,3%, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.Ωστόσο, σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία, η Renault είδε τα μοντέλα της να καταλαμβάνουν τιςπρώτες θέσεις της ευρωπαϊκής αγοράς, την ώρα που τον Ιούνιο η γαλλική εταιρεία κατάφερε ναανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου των ευρωπαϊκών πωλήσεων, με μερίδιο 10,5%.

Πιο συγκεκριμένα, το απόλυτο γαλλικό best seller, το νέο Renault CLIO, μέσα στο Μάιο αναδείχτηκε, για 2η φορά μέσα στο 2020, το 1ο σε πωλήσεις αυτοκίνητο της Ευρώπης, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Αξίζει να σημειωθεί πως, τον ίδιο μήνα, μέσα στην πρώτη δεκάδα των ευρωπαϊκών πωλήσεων τερμάτισαν τα Dacia SANDERO (4 η θέση), νέο Renault CAPTUR (5 η θέση) και Dacia DUSTER (8 η θέση).
Η εξαιρετική πορεία του νέου Renault CLIO 5 ης γενιάς, κορυφώθηκε με την 1η θέση που κατέλαβε στην κατηγορία του, για το σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς, κατά το 1ο εξάμηνο του έτους, με 102.949 πωλήσεις.


Το 1ο εξάμηνο του έτους βρίσκει τη Renault στην 1η θέση των ευρωπαϊκών πωλήσεων και στα ηλεκτρικά οχήματα, με το νέο ZOE. Το καινούριο, 100% ηλεκτρικό, Renault ZOE 3ης γενιάς, αναδείχτηκε ως το ηλεκτροκίνητο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά, φτάνοντας τις 37.540 μονάδες και σημειώνοντας αύξηση 50% σε σχέση με πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μόνο τον Ιούνιο, το νέο Renault ZOE σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, με 11.000 μονάδες.


Η επίδοση αυτή είναι το επιστέγασμα της ηγετικής θέσης που κατέχει η Renault στη ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς, από το 2010, έχουν πουληθεί πάνω από 300.000 ηλεκτρικά Renault, την ώρα που, μόνο στη Γαλλία, έχουν ταξινομηθεί περισσότερα από 100.000 ΖΟΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1ο εξάμηνο του έτους, οι επιδόσεις της Renault στις πωλήσεις ηλεκτρικών σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν αυξημένες κατά 38% σε σχέση με πέρυσι, με περισσότερα από 42.000 πωληθέντα ηλεκτρικά μοντέλα αυτή την περίοδο. 
Με το λανσάρισμα των νέων υβριδικών CLIO E-TECH, CAPTUR E-TECH Plug-in, αλλά και του 100% ηλεκτρικού TWINGO Z.E., η Renault, όχι μόνο θα ενδυναμώσει την παρουσία της στα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα, αλλά και θα πιάσει τους στόχους της, έτσι όπως αυτοί ορίζονται από της νέες, αυστηρές περιβαλλοντικές διατάξεις για το 2020 (CAFÉ).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top